Носила під серцем хлопчика: На Закарпатті Covid-19 забрав життя 23-річної вагітної жінки (ФОТО)

7
4

23-річна Марія, яка була на четвертому місяці вагітності померла 10 лютого в Закарпатській обласній клінічній лікарні імені А. Новака. Мама вагітної жінки розповіла жахливі подробиці смерті своєї дочки.

Як повідомляє ТСН, вагітність 23-річної Марії минала добре, всі аналізи були в нормі, проте орієнтовно два тижні тому в неї діагностували COVID-19.

Коли тест показав позитивний результат на коронавірус, вагітну жінку госпіталізували в Ужгородський міський пологовий будинок в гінекологічне відділення, оскільки наближались вихідні дні і рідні "хотіли перестрахувалися".

"На п’ятий день у лікарні о 19:00 вона мені зателефонувала та плакала. Дочка говорила, що їй тяжко дихати, болить спина і не може рухатись. Черговий лікар оглянув приписав масаж", — розповіла мама загиблої.

Зі слів жінки, на наступний день невропатолог поставив діагноз "ковідна" неврологія. Лише на 8 день, коли сатурація впала до 75 і вона почала задихатись, зробили КТ, яке показало 90% ураження легень. Ужгородка переконує, що її дочка була двічі вакцинована і ніколи не хворіла.

"Вона у тій лікарні вісім днів лежала, а медики нічого не зробили, щоб допомогти", - каже мати покійної дівчини Неля Стасишена.

Мати покійної додала, що після цього її доньку спочатку перевели до реанімації пологового будинку, а потім – до обласної лікарні.

"Її підключили до кисню, через два дні перевели до реанімації обласної лікарні, але було вже пізно", - каже мати дівчини.


В обласній лікарні зазначили, що жінка до медзакладу прибула в край важкому стані. Лікарі були безсилі та не змогли врятувати її.

"Хвора була переведена до нас у вкрай важкому стані. Наразі до встановлення результатів експертиз жодних коментарів ми не готові надавати", - повідомили в Закарпатській обласній клінічній лікарні.

Мама загиблої розповідає, що 23-річна Марія була її єдиною дочкою. У 2022 році жінка планувала закінчити магістратуру. Вона мріяла стати правознавцем.

"Вагітна молода 23-річна жінка через халатність та байдужість лікарів покинула всіх нас. У мене була одна єдина донька, яка в цьому році мала закінчити магістратуру", - розповіла нам мати покійної.

Директор Ужгоргородського міського пологового будинку Олег Онопко відмовився коментувати ситуацію.

Неля Стасишена вважає, що її донька була б живою, якби їй вчасно надали кваліфіковану медичну допомогу.

"Вона так хотіла жити, бути мамою. Не судилось. Спочивай з Богом, моє дитя. Ти пішла у вічність не сама, ти там будеш зі своєю дитинкою. А я тут одна. Прости, моя дитино, що не врятувала тебе від злої смерті", - написала в соцмережах жінка.

Прощалися із молодою жінкою сьогодні, 12 лютого.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

S
Sonic

Сертификат о вакцинации в студию пожалуйста. Что бы можно было выяснить правда ли что её вакцинировали или палёная контора за 1000 грн выдала. Вопрос 2. Почему она "вкрай важкому стані потрапила до лікарні". Що було зроблено і що ні щоб довести її до такого стану. Треба щоб було слідство і розібралося у деталях. Думаю за кілька днів не може бути ураження 90%. Дуже її шкода, але щось якась темна історія.

М
Мадярка

Тримайтесь, хай земля їй буде пухом .

І
Іван

Два рази вакцинована такий і результат... Нажаль. Дуже шкода молодих людей.

В
Вакс

90% легень спалив вірус, в обласну уже її привезли доживати

Читайте також