Ноутбук для віддаленої (дистанційної) роботи в 2022 році

22
0

Умови сучасного життя диктують виробникам цифрової техніки нові характеристики, якими мають бути наділені пристрої.

Оскільки зараз дистанційно працюють люди дуже різних спеціальностей, ноутбуки для роботи мають бути різноманітними, щоб кожен зміг знайти модель під свої потреби. Наприклад, вчителям не потрібна дорога техніка з надпотужним процессором, а ілюстратору ні до чого бюджетники на 2 ядра. Тому давайте розглянемо, як вибрати ноутбук для роботи, виходячи з професії.

Якщо ваша праця потребує лише роботи з текстовими файлами, таблицями, месенджерами та доступу до інтернету, розглядайте бюджетні та моделі середнього цінового сегменту. У разі завдань з монтування відео, створення ілюстрацій, програмування та інших спеціальностей зі сфери IT, варто вибирати потужні пристрої з преміального сегменту. Чому ми говоримо саме про бюджет? Як правило, технічні характеристики будуть відповідати вартості.

Процесор

Розглядайте варіанти з чіпсетом Intel від моделі Core i5. Для простих завдань підійде 4-ядерні 4 потоку, а для ємнісних програм і додатків знадобиться до 8 потоків і найбільша можлива тактова частота. Незважаючи на наявність багатьох інших виробників процессорів, Intel досі залишається оптимальним вибором. Його чіпсети встановлюють навіть у техніку Apple.

Ємність акумулятора

На цьому парментрі є можливість зекономити, але тільки за умови, що ви плануєте працювати лише вдома біля розетки. Якщо ж вам потрібна мобільність, ви хочете працювати інколи в кафе, коворкінгу або взагалі на свіжому повітрі, розглядайте автономні ноутбуки.

На ринку представлені моделі, спроможні працювати звичайний робочий день — 8-10 годин, або просунуті — до 32 годин. Для останнього варіанту необхідна батарея мінімум на 7000 мАг.

Накопичувачі

Для роботи зі складним програмним забезпеченням потрібні SSD-диски. Вони працюють набагато швидше за HDD, але й коштують дорожче. Найкращим варіантом вважається поєднання двох цих модулів. Перший відповідає за швидку роботу операційної системи та інших важливих програм, HDD займається операціями, що не потребують миттєвого відгуку.

Оперативна пам'ять

Для опрацювання нескладних процесів вистачить техніки з ОЗП на 2-4 Гб, а от ноутбук для роботи дизайнером, програмістом, ілюстратором потребує оперативки на 8 Гб.

Відеокарта

Якщо ви не збираєтесь працювати з ілюстратором, 3D-моделями, буде достатньо вбудованої. Найкращими представниками вважаються відеокарти NVIDIA. Їх встановлюють навіть до ігрових комп'ютерів.

Монітор

Незважаючи на вашу професію, вимогами до екрану мають бути якість покриття, технології захисту очей, відсутність блікування та достатня яскравість для роботи в будь-якому освітленні. Майже стандартом сьогодні вважають монітори FullHD.

Не обирайте діагональ менше, ніж 13.3 дюйми. Через невеликий дисплей доведеться багато файлів масштабувати та напружувати очі. Оптимальним вибором вважаються пристрої у діапазоні 13.3-17.3 дюйми.

Клавіатура й тачпад

Здебільшого на ноутбуки встановлюють острівні клавіатури. Мембранні клавіші тихіші за механічні, але ресурс їхнього натискання менший. Тому, якщо вам доводиться набирати багато тексту, краще вибирайте механічні.

Найкращим тачпадом називають скляний, але його встановлюють лише в преміальних комп'ютерах. У всіх інших це полімерні моделі. Але й вони мають досить непоганий відгук.

Бездротовий зв'язок та роз'єми

З особливою увагою перевірте, щоб лептоп був оснащений саме останніми поколіннями бездротових модулів: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac, інакше ви не зможете елементарно підключити бездротові навушники або гарнітуру. Для ефективної та зручної роботи пристрої мають оснащуватися портами USB, HDMI. Краще, якщо роз'ємів USB буде декілька.
Щоб дізнатися, скільки коштує ноутбук, який відповідає усім вашим вимогам, зайдіть в інтернет-магазин електроніки, поставте пташки навпроти необхідних параметрів та отримаєте ціни. Залишиться тільки вибрати підхожий бренд. Як правило, вартість стартує з 9000+ гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також