Нове керівництво готелю "Закарпаття" запевняє, що рейдерсва не було

19
2

Сьогодні в Ужгородському прес-клубі із журналістами зустрілися голова Наглядової ради ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття» Павло Маєрчик та нове керівництво комплексом.

Інформація про те, що найбільший на Закарпатті готель  «Інтурист-Закарпаття» захопили рейдери сколихнула суспільство. 

Власну позицію щодо ситуації навколо комплексу журналістам погодились розповісти нові керівники закладу. Вони запевняють, що ніякого рейдерства не було. Все, що сталося – звичайна зміна керівництва. 
 
Павло Маєрчик є одним із 5 тисяч мажоритарних акціонерів «Інтуристу-Закарпаття». «Протягом кількох років я, як акціонер, із занепокоєнням спостерігав за непрофесійним рівнем корпоративного керування товариством. Врешті, як людина, що має досвід управління різними видами підприємств, зокрема і готелів, я дійшов висновку, що мені дешевше буде придбати товариство та налагодити його роботу, ніж навчати попередніх власників будувати ефективний бізнес. Ці люди вже відомі тим, що довели своїми діями до банкрутства ряд інших підприємств по всім містам України». 
 
За словами Маєрчика, цієї осені таки вдалося досягти певних домовленостей. Так, на Загальних зборах  товариства 12 жовтня його включили до Наглядової ради підприємства. Приступивши до роботи, він одразу взявся за з’ясування реального фінансового стану підприємства. Скоро він дізнався про підготовку виведення основних засобів підприємства шляхом укладання договору купівлі-продажу «мертвих акцій». Крім того, Павло Маєрчик запевняє про існування ряду інших махінацій виведення грошей. 
 
Підприємець впевненний, що такі «відкриття»  і стали причиною жорсткого опору, що вилився у атаку його через ЗМІ.  Коментуючі такі публікації він розповів: «Я, як Голова спостережної ради та троє членів правління піднялися в офіс готелю «Закарпаття», попросили відкрити кабінет, зібрали начальників відділів, показали правовстановлюючі документи і провели нараду».
 
«Жодного силового тиску при вирішенні питань зміни керівництва не було, - запевнив Микола Дідик, новий заступник директора ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття». - Павло Маєрчик продемонстрував юридичні документи, як свідчать про його обрання головою Наглядової ради, тому все відбулося законно».
 
Нове керівництво запевняє, що бачить усі передумови для того, щоб вивести підприємство з кризи. 
 
Наразі колектив підприємства не змінювали, а керівнику готелю Олександру Доктору запропоновано посаду генерального директора. 

Коментарі

О
Олег

Очевидно непокоїв рівень компанії Інеко, якщо інформація про спробу виведення власності з активів правдива, то непокоїтися було про що.

M
max

"із занепокоєнням спостерігав за непрофесійним рівнем корпоративного керування товариством" і запропонував Олександру Доктору посаду генерального директора, щось тут не так.

Читайте також