Нові автобуси замість маршруток: 10 "Електронів" виїдуть на вулиці Ужгорода вже у жовтні (ФОТО, ВІДЕО)

10
0

Перші сім нових, з великою пасажиромісткістю, автобусів вже тестують на вулицях міста. Ще 3 автобуси очікують з дня на день.

Нові автобуси, з пасажиромісткістю 100 людей, обслуговуватимуть 2 маршрути. 3 автобуси їздитимуть 20 маршрутом — "Корятовича - Краснодонців" та 7 автобусів обслугогуватимуть 18 маршрут — "Епіцентр - Петефі - Корятовича - УжНУ".

Вже 7 автобусів знаходяться на автостоянці й проходять тестування на вулицях міста. Водії призвичаюються до їзди на великих автобусах по вузеньким вулицям міста.

— Через велику пасажиромісткість автобуса планується прийняти на роботу кондукторів, — розповідає головний інженер КП «Ужгородський муніципальний транспорт» Сергій Деянич.

Автобуси, які закупили за кошти міського бюджету, зібрані львівським ТОВ Спільне українсько-німецьке підприємство «ЕлектронТранс» за сучасними європейськими смарт-стандартами зручностей для пасажирів. Дизельні двигуни екологічного класу EURO 5 американської фірми Cummins виготовлені у Великій Британії.

Загальна місткість – стоячих та сидячих – 102 чоловік. Під’їхавши до зупинки, водій може зупинитися максимально близько до бордюру і навіть до 8 сантиметрів опустити підлогу. Середні двері, біля яких позначка з візочками – щоб комфортно було заходити з маленькими дітьми та людям із обмеженими рухомими можливостями.

Для них же є і кнопка для входу, розташована нижче, ніж інші, трап для заїзду/виїзду.

Водій може відкривати всі троє дверей, а якщо пасажирів мало, вони можуть увійти/вийти, скориставшись сенсорною кнопкою, на яку потрібно натискати не одним, а 4 пальцями.

У салоні – зручні крісла, окреме місце для людей з інвалідністю на візочках, із відкидною площиною, яку можна зафіксувати ременем і спертися спиною. На кріслах, поруч із якими позначка про те, що це місця для літніх людей та людей з інвалідністю – є можливість підняти поручні.

Вогнегасник та інструменти, аби скористатися, у разі необхідності, аварійним виходом – на виду.

Про зупинки повідомлятиме рухомий рядок на електронному табло. Зручно, лаконічно облаштовано і місце для водія.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також