Нові правила дорожнього руху з’являться не раніше другого півріччя 2011 року

12
1

Нова редакція Правил дорожнього руху все ще знаходиться на стадії розробки. Планується, що проект нової дорожньої "грамоти" буде внесений на розгляд в уряд не раніше 2-го півріччя 2011

Багато автомобілістів помилково вважають, що з 1 січня поточного року в Україні введено в дію нові правила дорожнього руху. Хоча насправді у нас діє та ж редакція Правил, що й останні 9 років (була введена з 2002 року), а нова - поки знаходиться на стадії розробки.

На сьогоднішній день до Департаменту надійшло близько 1 тис пропозицій щодо змін до Правил. Про це нам повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Валерій Лозовий.

Протягом 1-го півріччя вони будуть оброблені експертами, фахівцями МВС і виставлені на громадське обговорення на офіційному сайті ДАІ. Робота над новою редакцією ведеться постійно.

Як заявив Лозовий, з 1 тис пропозицій в ПДД буде внесено близько 30 змін. Говорити про конкретні зміни поки ще рано, разом з тим, з незвичайних пропозицій можна розповісти про використання ближнього світла фар при русі по автодорогах з 1 листопада по 31 березня.

Ще одне цікаве нововведення - обов'язкове застосування шин, які відповідають сезону (зимових і літніх). Але, як запевнили в ДАІ, все це все ще буде обговорюватися.

Коментарі

А
Алла

Правила изменить нужно давно. Их нужно ужесточить как для водителей так и для пешеходов, для последних особенно. Так же я бы лишала бы водительского удостоверения пожизненно без права восстановления людей которые были задержаны в нетрезвом виде управляя автомобилем. Пока есть место взяткам работниками госавтоинспекции техосмотры, сдача на водительское удостоверение экзаменов и других услуг, все это будет покупатся и никакие новые правила не помогут навести порядок на дорогах. Почему ГАИ не штрафует пешеходов, они такие же участники правил дорожнего движения. бегаю , лазают где не попадя, как только авария почему-то водитель автомобиля по административному кодексу Украины виноват полностью, а пешеход весь в шоколаде. Сначала наведите порядок в органах ГАИ, МРЭО - уберите взяточництво, кумовство и т.д., затем наказывайте действительно по закону как пешеходов так и водителей, тогда может быть чуть-чуть станет полегче на дорогах. А что касается хамства на дорогах, такой уж менталитет.

Читайте також