Нововведення для водіїв: "Листи щастя" та інспектори паркування

10
11

Вже з 27 вересня вступає в дію новий Закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». У ньому зазначені нові нововведення яких українські водії раніше не знали.

Тепер водії отримуватимуть «листів щастя», тобто штрафи, виписані без присутності водія чи власника автомобіля, а також починають роботу інспектори з паркування а разом з ними і евакуатори, які відвозитимуть на штрафмайданичики машини.

Отже, тепер, окрім поліції за порушення правил паркування право скласти постанову мають і муніципальні інспектори з паркування. 

Вони будуть самостійно фіксувати факт порушення на фотокамеру і оформлювати штраф, залишивши про це повідомлення на лобовому склі авто. Ящо машина припаркована так, що заважає руху іншим, вони можуть викликати й евакуатор. 

Саме цікаве, що присутність водія не потрібна.

Тепер, ситуація, коли водій сидить в кафе та дивиться поки не відійде від його, погано припаркованого авто, правоохоронець не прокатить.

Щодо листів щастя, і як вони діятимуть до "євроблях".

Впершу чергу, зазначається, що не варто думати, що власник "євробляхи" безкарний, а "листи щастя" не полетять у Польщу чи Литву.

У разі порушення на водіїв нерозмитнених авто чекають куди більші санкції, ніж на власників легально зареєстрованих в Україні транспортних засобів.

Маючи «євробляху», або авто, зареєстроване в АР Крим чи на території ОРДЛО, краще сказати тверде «ні» внутрішньому голосу, який радить стати «героєм парковки».

Якщо порушник ви, і у вас немає заперечень щодо правомірності винесення постанови – не зволікайте і сплатіть штраф, а точніше навіть половину від зазначеної суми у строк до 10 банківських днів. Далі доведеться сплачувати вже 100%, без знижок. І не забувайте, що після закінчення строку в 30 календарних днів, справа буде передана у виконавчу службу.

Якщо ж ви не згідні з порушенням, або отримали «листа щастя» за давно продане авто – вихід є, і не обов’язково у вікно. Ми розглянули усі ймовірні сценарії розвиту подій, та дали рекомендації, як у діяти у тому чи іншому випадку.

Радимо все ж не порушувати правила дорожнього руху та поважати один одного на дорозі.

Коментарі

Ю
ю

а як тим, шо даже у будар на машині їдуть? Бо перейти міст, чи пройтися 200м то для них облом.

Д
Дюрі

Правдоруб, а то нічого що в Австрії чи в Германії можна припаркуватися за два квартали? Чи тобі потрібно в цю будівлю, а машину ставиш за 20хв хотьби! У нас людина 2хв не може пройти, просто такі як у нас це бидлятина

С
Саша

Ну розсмішили так розсмішили) Євробляхи, бійтеся, боми кажемо боятися! А по факту жодного слова як їх будуть карати) Сміх та й годі. А що реально лякає, так це те шо муніципалам дадуть право виписувати постанови, бо вони в ПДР ні бум-бум

ІХ
Інспектор хабарник

Реально дана ідея в малих містах там де немає нормальних доріг і накопичення транспорту породит здирництво з водіїв

П
Правдоруб

Все, як би "правильно"...разом з цим - А ДЕ ПАРКУВАТИ своє авто, якщо в місьті відсутні парковочні тимчасові стоянки ( за винятком балоговскої на Врзєнання, на якій НЕ ЗАВЖИ Є вільне місце)??? В нашій країні завжди, як при комуняках - КРАЩЕ ЗАБОРОНИТИ. А ось щоби спочатку зробити парковки, а вже потім щимити народ, так це не до нас....бо ми країна варварів...

Р
Редакція

Дякуємо за підказку та зауваження щодо помилок у тексті. Це одруківки. Але ще раз дякуємо за те, що допомагаєте нам робити тексти чистішими. Також нагадуємо, що на сайті діє функція "повідомити про помилку". Якщо ви знайшли помилку, виділіть текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Л
Лариса

В центрі в першу чергу треба перевірити дозволи у всіх таксистів і місця для практики буде значно більше бо ті паразити задолбали

Б
Букі

Щастя будуть мати перекупщики які продають загнані машини які поставили на облік на своїх родичів

РА
Редакція ау

Прокоментуйте куди будуть йти листи на литовську фірму яка ввезла 5000 авто,ліквідовану рік назад????

ДР
до редакції

Даремно так реагуєте на зауваження дописувачів : вилучаючи звинувачення в неграмотності автора. Я допускаю 1 опечатку в тексті з 10 абзаців , але 5 - 6...

Ц1
Це 100%

"Радимо все ж не прушувати правила дорожнього руху та поважати один одного на дорозі."

Читайте також