Новий біометричний паспорт коштуватиме як мінімум 605 гривень

12
5

Нагадаємо, 11 вересня Кабмін погодив план заходів щодо впровадження біометричних паспортів. Зокрема, на це буде виділено 793,3 млн грн.

Народний депутат України Геннадій Москаль заявив, що в поліграфкомбінаті Україна собівартість виготовлення закордонних паспортів склала 11,94 гривень.

Як пише УНН з посиланням на прес-службу депутата, крім цих грошей, українцям доведеться доплачувати - 170 грн державного мита та ще 85 гривень 15 коп. (Оплата послуг при оформленні та видачі біометричних паспортів).

Таким чином, вартість закордонного паспорта з біометричними даними для громадян України (не термінове виготовлення) коштуватиме 605,15, а при терміновому виготовленні паспорта - вдвічі більше - 1210 грн.

У прес-службі також повідомили, що Москаль вже офіційно звертався до Міністерства закордонних справ з проханням надати інформацію про ціну аналогічного документа для громадян країн Євросоюзу та інших держав.

"В Іспанії вартість закордонного паспорта з біометричними даними для мешканців країни стоїть 25,5 євро; в Болгарії - 29 дол; в Словаччині - 40 євро; в Чехії - 60 дол США, а дітям до 15 років - 20 дол. США; в Кореї - 53 дол. США", - навів приклади Москаль.

Коментарі

У
Українець

Мені цей паспорт не потрібний, як думаю й 90% населення Укаїни. А таке рішення має приймати не Верховна рада (бандіти і взяточники), а виставити на Референдум, нехай люди самі проголосують чи хочуть вони біометричні паспорти. P.S.> дуже стримуюсь щоб не нагрубити і коментарій не видалили.

%
%

"Электронные концлагеря" не должны быть дешевыми иначе вызовут подозрения, рабы должны сами оплатить свою оцифровку и стать уже не субъектами, объектами которые нужны для того, чтобы стать носителми субъекта - паспорта который контролируют объект-человека.

Д
ДМС

УРА!!! Ми У європі!!! Москаль Г.Г. нормальна людина, мабуть його не так цитують, бо то помилки дошкільного віку, але це з нашими невідомими законами, які цей же нардеп приймає скоріш за все правда, бо він його лобіює він колись був головою міграційної служби. ТАК, що з простого українця будуть дерти сьому шкуру. МАСКАЛЮ-ГЕНО-ДОЛБАНИЙ сХАМенись!!!

!
!!!

Не хвилюйтесь,закарпатці!Поки вони введуть ці паШпорти - туй вже нико не буде жити, вшиткі дустануть закордонні ДЕШЕВШІ папірчуки.А біометричні най си депутати купувуть.

Ф
Ферко

Но што туй уповiсти? Арифметика жилiзна - 12+170+85=605 грн. Хлопцi, та я пуйду до вас робити, кидь ви ми зарплату так будете раховати! А кидь серйозно, то ганьба про такое даже писати, як из 12 гривню стало 600 (((

Читайте також