Нижнє Солотвино відсвяткувало День села (ФОТО)

17
0

Так, мешканці цього мальовничого населеного пункту десятий раз святкували День села. Це був своєрідний ювілей. До того ж припав на Успіння Пресвятої Богородиці. То ж, до парку «Під липами» поспішали й дорослі, й малі. Дітвора веселилася на атракціонах, дорослі в очікуванні урочистостей оглядали ятки з наїдками та напоями, знайомилися з самодіяльними артистами.

 

Свято відкрив Руськокомарівський сільський голова Віталій Білак. Віталій Степанович тепло привітав присутніх, побажав усім міцного здоров’я, гарно повеселитися, добре відпочити. Серед гостей були депутат районної ради Мирон Помпель, начальник відділу освіти та у справах національностей райдержадміністрації Іван Росоха, голова ГО «Наше село» В’ячеслав Харченко. Вони також побажали нижньосолотвинцям всіх життєвих гараздів, похвалили їх за те, що так дружно щороку збираються на День села.
 
Гостинні господарі – депутат районної ради  Василь Хмельницький, депутати сільради Микола Гірич, Іван Майдич, Петро Гарагонич, Людмила Мигалко, Василь Бичук зробили все, щоб люди змістовно відпочили. Допомагали і приватні підприємці Наталія Брунцвік, Яна Фединець і Надія Хмельницька. Не залишилися осторонь і керівники санаторно-оздоровчих комплексів «Термал-стар» та «Деренівська купіль».
 
Було на святі багато молоді та дітей. Село гордиться, що п’ятеро юних нижньосолотвинців цього року стали студентами вишів. З повагою у селі ставляться до людей похилого віку. Довгожителі тут не дивина. 90 років виповнилося Степану Репку та Марії Фединець. «Доганяє» їх і ветеран праці, колишній залізничник 89-річний Юрій Лукач.  На свято він прийшов з дочкою Ольгою, яка приїхала до нього з Ужгорода.
 
Юна місцева поетеса Настя Лукач прочитала свої вірші, активісти клубу, яким вже впродовж 25 років керує Любов Фешко, підготували цікаву концертну програму.
 
Начальник відділу освіти та у справах національностей РДА Іван Росоха від імені керівництва району вручив Грамоти райдержадміністрації та районної ради депутату Руськокомарівської сільради Івану Майдичу, директору місцевої школи Ірині Коваль, завідуючій клубом Любові Фешко, завідуючій дошкільним закладом Оксані Король.
 
Вчителька-пенсіонерка Софія Бобела написала до свята вірші, які прикрасили виступи ведучих Уляни Анталовці та Ольги Петрішко. На концерті виступив ансамбль народної пісні «Фольклорне джерело», яким керує Йосип Вінер. Пісні у виконанні солістів Івана Беня, Надії Шикули викликали шквал овацій. Тепло зустріли присутні місцеву юну співачку – шестикласницю Аліну Архій.
 
Відомі майстри кухонної справи Анна Брензович і Ольга Коваль пригощали смачним бограчем. А учасниці  художньої самодіяльності ГО «Наше село» Віта Макогін і Наталія Левчак веселили всіх своїми кумівськими фіглями, особливо тоді, коли з’явилися на сцені у формі футболісток.
 
Цікавість викликали змагання на спритність: з величезного стовпа треба було дістати номерок на отримання призу. В’ячеслав Харченко привіз багато цінних речей (ручна електропила, DVD-пле-єр, точильний верстат тощо) і разом з Тарасом Мігалком роздали їх найспритнішим.
 
І знову звучала музика, линули пісні...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також