Оберіг Міста

10
0

У Перечині зусиллями трьох релігійних громад зроблено єдину в Україні Хресну дорогу

Ще здалеку від Перечина видно встановлений на горі, у найвищій точці міста, дерев’яний хрест і каплички на шляху до нього, які світяться щоночі. Це зусиллями вірників усіх релігійних громад, міської влади й спонсорів зроблено унікальну Хресну дорогу, яка символізує останній мученицький земний шлях Ісуса Христа.

– Уздовж дороги, – розповідає в. о. міського голови Перечина Мирослава Гуранич, – розміщено 14 капличок, у кожній  – ікони за біблійними сюжетами про кожну віху шляху Спасителя. Деякі з цих ікон подарували підприємці, а для виготовлення інших збирали кошти разом по кілька перечинських сімей.

Хрест, яким закінчується дорога, було встановлено громадами всіх трьох релігійних конфесій – католиками, греко-католиками й православни­­ми. Тоді в Перечині були непрості часи: великі непорозуміння між греко-католиками й православними, а цей хрест став символом примирення й спокою, оберегом міста від усіх негараздів.

Міська влада прагне, аби таке ж примирення панувало й у суспільних справах, а зусилля об’єднувалися на користь Перечина.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також