Обладнання, що використовується для догляду за рослинами та має бути на кожній фермі

18
0

Між висівом насіння та збором врожаю минає чимало часу, упродовж якого будь-яка культура потребує ретельного догляду. Важливою процедурою є хімічне оброблення рослин. Виконується воно з метою боротьби зі шкідниками та хворобами, що псують врожай.

На дачних ділянках для виконання цієї процедури вистачає ручного обприскувача, але на великих угіддях ходити поміж рядами з цим приладом є заняттям не дуже раціональним. Насамперед це призводить до швидкої втоми та шкодить суглобам, по-друге, рідких хімікатів, що вміщуються в бак, може й не вистачити. У такому разі необхідно робити новий розчин, що забирає час. На фермах процес оброблення рослин потребує автоматизації, і для цього використовуються спеціальні машини та обладнання. Про одну з таких поговоримо далі.

Від якісного технічного забезпечення залежить успіх підприємства

Щоб обробити ґрунт в малих, середніх та великих аграрних господарствах використовуються причіпні обприскувачі. До їхньої стандартної конструкції входять такі елементи:

  1. Гідравлічна штанга. За її допомогою обприскувач, який не має самохідної функції, з’єднується з трактором.
  2. Бак, що вміщує робочу рідину.
  3. Розпилювальна система.

Встановлюються зазначені елементи на шасі. Останнє сконструйоване з урахуванням того, що машина взаємодіє трактором, який, власне, і забезпечує їй рух.

Високі технології у вашому розпорядженні

Як приклад розглянемо особливості причіпного обприскувача, який пропонує Jacto. Інженери цієї компанії безперервно працюють над інноваційними розробками, і багато з них уже введені до виробництва. Отже, техніка торгової марки має великий попит. До переваг причіпних обприскувачів Jacto варто віднести таке:

  1. Безпека й комфорт оператора.
  2. Досконала система оброблення рослин. Завдяки їй відчутно зменшений ризик пошкоджень.
  3. Комфортне керування. У машині передбачено багато опцій для найефективнішого її використання.

Гідросистема працює в комплексі з валом відбору потужності трактора. У баках для рідини присутні гідравлічні та механічні мішалки, що дають змогу отримати якісний розчин. Ще одним прикладом інноваційного рішення є втілення системи Vortex. Вона підтримує процес оброблення рослин повітряним потоком. Він створюється у системі обприскувача й направляє добриво безпосередньо на зовнішню та внутрішню сторони листа. Перевага цієї технології в тому, що вона дає змогу оброблювати рослини навіть тоді, коли на полі сильний вітер.

Також на якість функціонування обприскувача впливає наявність механізму стабілізації положення шланги відносно горизонту. Її висота може дистанційно регулюватися, її показник складає від 0,4 до 2 м. Бак вміщує 3000 л рідини, що дає змогу обробляти велику ділянку. Обприскувач оснащений захистом від поламання. Зокрема, він працює у разі зіткнення з перешкодою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також