Обласні клінічній лікарні – 140 років

14
0

До святкової дати колектив ОКЛ проведе ряд заходів

Цьогоріч Ужгородська обласна клінічна лікарня відзначає 140-річчя з дня заснування. Згідно з архівними даними, у 1866 році уряд передав приміщення по вулиці Капушанській для створення в ньому лікарні. А вже наступного року новий медичний заклад почав приймати хворих.

В рамках святкування цієї дати заплановано увіковічнити пам`ять Андрія Новака – одного із засновника лікарні, котрий пропрацював у ній головним лікарем 55 років – з 1873 по 1928 рр., назвавши його іменем лікарню, повідомив ЗІА «Простір» головний лікар ОКЛ Юрій Яцина.

Окрім того в адміністративному корпусі відкриється архівний музей історії лікарні. Є плани збудувати міжконфесійну капличку. Така вже існувала за часів роботи Андрія Новака і нині її хочуть поставити знову.

До речі, окрім 140-річчя від дня заснування, у цьому році лікарня має ще одну круглу дату. Минає 60 років, відколи їй присвоїли звання клінічної у 1947 році, у зв’язку з відкриттям в Ужгородському університеті медичного факультету.

Юрій Яцина звертається до закарпатців, у яких, можливо, збереглися архівні документи, допомогти у створенні музею. А також до підприємців надати спонсорську допомогу.

ЗІА «Простір»

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також