Облрада підтримала програму

10
0

Соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2007-2011 роки.

Закарпатська обласна рада схвалила регіональну середньострокову програму соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2007-2011 роки.

На даний проект, який представив на черговій сесії облради начальник управління економіки ОДА Віктор Погорєлов, виділено 1 млрд. 640 млн. грн., з яких 540 млн. надають місцеві бюджети.

У разі виконання програми обласна влада розраховує, що у промисловості ріст обсягів виробництва прогнозується на рівні 6,0-7,5 відсотка щорічно. Обробна промисловість залишатиметься основним видом промислової діяльності, а провідною її галуззю – машинобудування. Це обумовлено реалізацією в галузі інвестиційних проектів по виготовленню електрообладнання (ТНК “Флекстронікс Інтернаціонал” (США), ВАТ “Мукачівський завод “Точприлад”, ЗАТ “Берегівський радіозавод”).

В аграрному секторі в 2007-2011 роках прогнозується збільшення виробництва валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств на 17,4 відсотка, у тому числі продукції рослинництва на рівні 25,7 відсотка та продукції тваринництва на рівні 7,8 відсотка.

У харчовій промисловості та переробленні сільськогосподарських продуктів ріст виробництва прогнозується на рівні 10,0 відсотків щорічно. Цього буде досягнуто за рахунок залучення інвестицій у розвиток галузі виноградарства і садівництва, реконструкції та переобладнання свинокомплексів, відродження комбікормового виробництва, в удосконалення технологій по виробництву консервної продукції (консервованих соків із зерняткових, дикорослих плодів і ягід), у будівництво солевиварочного заводу на ДП „Солотвинський солерудник”.

За рахунок залучення інвестицій планується розбудова туристично-рекреаційних територій. Зокрема полонини Драгобрат Рахівського району, Боржавського масиву Міжгірського району, полонини Руна Перечинського району, продовжується будівництво якірного підйомника та крісельної дороги в с. Вишка Великоберезнянського району, крісельних доріг в смт Міжгір’я та с. Річка Міжгірського району, завершується проектування гірськолижного комплексу „Синяк” Мукачівського району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також