Облицювальна плитка: різновиди та варіанти комплектації

97
0

Облицювальною плиткою називають цілу групу оздоблювальних матеріалів, які використовують для оформлення стін, підлог і фасадів будівель.

Створюються вони на натуральній основі і представлені на ринку у великому асортименті. Перед покупкою і вибором конкретного варіанту варто вивчити це питання детальніше.

Основні різновиди

Як згадувалося вище, облицювальна плитка виготовляється на натуральній мінеральній основі, яка буває різних видів. Відповідно, від цієї особливості залежать і експлуатаційні властивості матеріалу і призначення. Перед покупкою потрібно ознайомитися з асортиментом ринку і вивчити особливості товару.

Отже, облицювальна плитка розрізняється на:

  • Керамічну.
  • Керамограніт.
  • Клінкерну.
  • Скляну.

Розглянемо кожен тип обробки більш детально, щоб зрозуміти призначення і вивчити характеристики.

Особливості виробництва керамічної плитки

На сьогоднішній день це найпоширеніший варіант облицювання. Він доступний, представлений в великому асортименті кольорів, стійкий до вологи і погодних факторів.

Основою сировини для виготовлення служить глина з додаванням різних речовин і компонентів. Потім робоча суміш піддається пресуванню і випалу, окремі види додатково глазур'ю.

Властивості керамогранита

Такий варіант облицювання найміцніший, що обумовлено його більш щільною структурою. Лицьова поверхня звичайно гладка, але матеріал для підлоги випускається шорстким. Глазур'ю зазвичай не покривається.

Переваги облицювання: висока міцність, надійність і довговічність.

Призначення клінкерної плитки

Для цього облицьовування характерною є щільна структура, завдяки чому вона виходить міцною, стійкою до зносу і практичніше.

Особливо популярна клінкерна плитка при обробці фасадів, басейнів, оскільки вона не боїться впливу вологи.

Особливості скляної плитки

У народі її ще називають кахлем. Відмінністю від інших видів є красива глянцева поверхня обробки, яка характеризується високою практичністю.

Кахель можна мити із застосуванням побутової хімії, він не боїться вологості або перепаду температур і простий в нарізці. Використовується в основному для обробки стін.

Варіанти комплектації

При покупці плитки важливо звернути увагу на її тип: колекційна або неколекційна.

Перша являє собою повний набір елементів, підібраних в одному стилі і колірній гамі. Іноді вона пропонується з готовими розкладками поєднань.

Неколекційна - це варіанти облицювання в різних відтінках, серед яких потрібний колір покупець вибирає на свій розсуд.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також