Образились: Ужгородський міськрайонний суд звинувачує поліцію та прокуратуру у брехні та непрофесійності

7
1

Як стверджують в суді, адвокат нікому ніяких грошей не приносив — «просто зайшов у будівлю суду».

Як ідеться у повідомленні на сайті Ужгородського міськрайонного суду, там вважають, «що на етапі досудового розслідування, офіційно запевняти громадськість в тому, що неправомірна вигода, отримана адвокатом саме з метою передачі грошових коштів судді, задля постановлення ним «потрібного» вироку, є передчасним та непрофесійним.»

У суді також стверджують, що причетні до слідчих дій щодо адвоката лише в частині місця їх проведення. У них є нібито запис з відеокамер, як адвокат заходить до приміщення суду, й «не намагаючись пройти до залів судового засідання чи службових кабінетів працівників суду, його затримує поліція.»

У повідомленні йдеться, що ні отримання грошей адвокатом, ні їх передача судді, ні інші «гарячі» події, в Ужгородському міськрайонному суді не відбувалися.

Тому у суді вважають, що прокуратура та поліція розповсюдила «голослівну інформацію, яка дискредитує не тільки судову владу, а й інститут правосуддя в цілому».

Разом з тим у прес-службі суду наголошують на тому, що розгляд кримінальної справи, за участю затриманого адвоката, був завершений ще 18-го травня, і суд виніс для обвинувачених вирок. Отже виходить, що адвокат вже не міг ніяк вплинути на суддю під час винесення ним вироку.

Наостанок у суді зазначили, що до них не надходили клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу затриманому адвокату.

Нагадаємо, днями Закарпатська прокуратура спільно з поліцією затримали в Ужгороді адвоката при отриманні 2 тисяч доларів хабара.

Прокуратура пояснювала це затримання тим, що адвокат вів захист підозрюваних у нападі та нанесенні тілесних ушкоджень працівникам поліції, вимагав від родичів підозрюваних  4 тис доларів США для передачі судді місцевого суду за вирішення питання щодо пом'якшення вироку для нападників та незасудження їх до реальної міри покарання.

Читайте також: Перевертні у погонах: На Закарпатті затримали жінку, яка разом з полісменами грабувала людей.

Коментарі

Д
Дьордь

А що ви очікували почути від "самого справедливого і чесного" суду ? Злі,бо черговий доларовий транш не дійшов до суду.Тепер будуть обережні.А копам і прокураторам-залік.

Читайте також