Обсяг випуску промислової продукції на Закарпатті скоротився на 29,4%

13
0

за листопад

У результаті впливу світової фінансово-економічної кризи в останні чотири місяці темпи зростання промислового виробництва в Закарпатській області, особливо на підприємствах із зовнішніми інвестиціями, суттєво уповільнились. У листопаді обсяги випуску промислової продукції скоротилися у порівнянні з попереднім місяцем на 29,4%, а в цілому за січень-листопад темпи зростання обсягів виробництва зменшилися до 107,8%. Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 11 місяців цього року та вплив кризових явищ на стан економіки під час зустрічі представників влади і підприємців поінформував начальник головного управління економіки Віктор Погорєлов, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі ОДА 24 грудня.

З слів В.Погорєлова, спостерігається тенденція до ще більш різкого падіння обсягів виробництва, навіть до зупинки деяких бюджетоутворюючих підприємств області. В листопаді значно погіршилася активність підприємств з обробки деревини та виробництва виробів з деревини. Така ж ситуація спостерігається і в легкій промисловості. Тваринницька галузь відреагувала на кризові явища зменшенням поголів’я великої рогатої худоби майже на 10%. Також криза негативно вплинула на харчову та переробну промисловість. Якщо у січні-вересні цього року приріст обсягів виробництва продукції галузі становив 0,9%, то вже у січні-жовтні спостерігалося зменшення на 0,3%, у січні-листопаді - на 1,6%.

За 9 місяців цього року у розвиток економіки області за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 2286,3 млн грн капітальних інвестицій, з яких 86,1% складають інвестиції в основний капітал. Однак обсяги інвестицій в основний капітал на 1,3 % менші, ніж за відповідний період минулого року. Основним джерелом інвестування залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно третину від загального обсягу капіталовкладень.

`Спостерігається зниження будівельних робіт за всіма основними видами будівельної діяльності. Зменшилися обсяги на будівництві житла, газових мереж та доріг. Внаслідок впливу фінансової кризи зменшилися інвестиції в основний капітал у такі сектори як оптова та роздрібна торгівля, операції з нерухомістю`, - зазначив В.Погорєлов.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також