Обидві партії угорців на Закарпатті підтримають спільних кандидатів на парламентських виборах

11
0

Керівник Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Василь Брензович розповів, що у виборчий процес на парламентських виборах в Україні включаються обидві угорські партії.

"Наші кандидати були успішно зареєстровані, а наші переговори з UMDSZ (Демократична спілка угорців України) були успішними, тож ми вирішили підтримати спільних кандидатів у трьох районах Закарпаття, де проживає більшість угорців", — зазначив Брензович.

Також він повідомив, що усі три кандидатури вже зареєстровані у ЦВК. Однак якщо відбудеться також реєстрація віце-президента UMDSZ Міклоша Товта, то Гейза Гулачі зніме свою кандидатуру на користь останнього.

«У нас є хороші шанси на перемогу, але все залежатиме від рівня участі у виборах угорців Закарпаття. В області є достатня кількість угорців та підтримуючих, тож у нас є шанси у всіх трьох районах», — додав Брензович.

Нагадаємо, що нещодавно Василь Брензович повідомив про рішення президії KMKSZ щодо трьох основних кандидатів - Йожеф Барта балотуватиметься в виборчому окрузі з центром в Ужгороді (№68), Гейза Гулачі - з центром в Мукачеві (№69), а сам Брензович - у окрузі №73 (центр - місто Виноградів).

Він також повідомив, що KMKSZ проводив переговори з представниками Володимира Зеленського (партія "Слуга народу") та Опозиційним блоком - За Життя для об'єднання зусиль на виборах, але консенсусу досягти не вдалося.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також