Очільник митної служби запропонував скласти єдиний каталог з цінами на розмитнення авто (ВІДЕО)

4
6

Максим Нефьодов розповів, що ніхто детально не знає хто і за скільки розмитнює своє авто, і як саме нараховують податки.

В інтерв’ю для "5 каналу" очільник митної служби зазначив, що зараз про те, скільки обійдеться розмитнення водій дізнається лише вже на кордоні, а причиною цьому служать каталоги Schwacke.

"Якщо ви приїдете на кордон – на кордоні є так звані утаємничені каталоги Schwacke, за якими визначається ціна, і комусь пропускають (авто), комусь донараховують (мито), а комусь – донараховують утричі", - розповів Нефьодов.

За його словами, саме через це серед автомобілістів з'явилось чимало чуток, що різні митниці використовують різні індикативи, а весь процес розмитнення "м’яко кажучи, напівлегальний".

Рішенням цієї проблеми Нефьодов бачить у складанні єдиного каталогу з цінами на розмитнення авто. Ціни скласти на основі даних про уже ввезені машини.

Він підкреслив, що ціни неможливо вказати точно, але все ж вартість розмитнення однакових авто, незалежно від комплектації, повинна бути у приблизно однакових цінових рамках.

Така база має зняти корупцію на митницях, захистити автомобілістів і дозволити їм заздалегідь знати, скільки доведеться платити за розмитнення.


Коментарі

Т
Троцкій

У Європі б/у машини, самі по собі дешеві. Зато дуже дороге обслуговування і користування. Налоги, техогляди і т.д. Тому німцю легше продати Йвану, чим ремонтувати або ще заплатити за автокладовище.

К
Кельманн-бляхарь

Тим"Бляхарям"-а половина неменше..із них просто бариги..Ніяк не угодиш.Паскуди.Їм все шось-як не всім людям..не любиться най..Або..Або;..!

І
іван

А про митний кодекс Нефедов забув про перший метод?????

С
Степан

Давайте фіксовано від кубатури: 150 євро за літр. Авто у кожну хату! Слава Україні!

Ж
Жаль

Беріть приклад з Європи як так там пхаєтесь, 5% вартості машини, яка є прописана в чеку, чи накладній і всьо, за шо ще вам мито платити? Не прикалуйтесь і не видумовуйте то що вже давно придумано, або з Саакашвілі візьміть приклад, і взагалі як ми в Європі жодний розтаможок не робіть, понапридумовували блін.... Вже совість майте скоро за воздух вам платити треба буде, ідея як шось моя:)... Нова владп блін,... Мдаа наша пісня гарна нова починаймо її знову, все лишать лиш слова позамінюють, совісті вже не мають....

ЙБ
Йойойой бісить

Икус зробите розтаможку май дешеву тай буде добре а не за "2000€" взяв машину , а 2500€ розтаможка!!!!Ви шо вклепалися?

Читайте також