Офіс генпрокурора закрив справу проти лідерки Руху підтримки закарпатських військових Галини Ярцевої

9
1

Офіс генерального прокурора закрив кримінальне провадження щодо лідерки громадської організації “Рух підтримки закарпатських військових – Ужгород” Галини Ярцевої у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

Як в коментарі виданню ZMINA волонтерка Галина Ярцева, велика кількість грошей, які були благодійними внесками, оргтехніка, власні телефони, ліки й ще багато чого заморожені на два роки, тож волонтери не можуть використати ці вилучені речі за призначенням.

"Тепер наступним кроком буде забезпечення зняття арешту в судовому порядку з речових доказів, доступу до яких уже немає два роки“, – сказала лідерка ГО “Рух підтримки закарпатських військових – Ужгород” Галина Ярцева.

Зі свого боку адвокатка волонтерки Олена Прібиткова зазначила, що вони співпрацюють із прокуратурою області з питання забезпечення органом досудового розслідування звернення до слідчого судді з клопотанням про зняття арешту з речових доказів і закриття фактового кримінального провадження, яке ще не закрито.

“Зараз закрито кримінальне провадження щодо Ярцевої. Тобто це означає, що в діях моєї підзахисної немає ознак кримінального злочину. Проте поки що не закрито фактову справу. Це має зробити вже орган досудового розслідування. Саме цього ми зараз і домагаємося”, – додала адвокатка Олена Прібиткова.

Нагадаємо, Галині Ярцевій вручили підозру 3 червня 2022 року. А тиждень перед тим в офісі Руху підтримки закарпатських військових правоохоронці провели обшуки. Тоді, під час обшуку слідчі без ордеру вилучили все до єдиної коробки.

Зазначимо, що волонтерів з Руху підтримки закарпатських військових підтримало чимало відомих людей. Серед них журналісти, активісти, викладачі та інші.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ЯТ
як так

Хто в темі: було за що, чи класичне свавілля?

Читайте також