Офіцерська честь — понад усе

10
0

Є люди, зустріч з якими залишається у пам’яті надовго

Є люди, зустріч з якими, навіть найкоротша, надовго залишається у пам’яті.

Такий і начальник Виноградівського міжрайонного відділу УДАІ УМВС майор міліції Віктор Купар. Ось що він розповів про свою роботу в міліції.

- Починав я у далекому 1987 році, в Карелії, - згадує офіцер. - Прослуживши там кілька років, повернувся у Виноградів. Де б я не був, які б посади не обіймав, завжди дбав про офіцерську честь, щоб не був заплямований мій міліцейський мундир.

Хотів би розповісти про сьогодення. Звісно, і в нашій роботі трапляються недоліки, однак багато нарікань на “даішників” несправедливі. Наприклад, у Виноградівському районі в 1989 році було 550 легкових автомобілів, в основному - “Жигулі” та “Москвичі”. Вони не такі потужні, як теперішні. Сьогодні ж маємо понад 2 тисячі автомобілів тільки у нашому районі, а дільниця, яку обслуговуємо, - це й Берегівський та Іршавський райони. Отож всього під нашою опікою перебуває понад 70 тисяч тільки легкових автомобілів. А ще ж вантажівки й трактори. Це дуже велике навантаження на наших працівників (до речі, маємо всього 25 міліціонерів, 19 з них - атестовані).

Дуже прикро, що багато молодих людей сідає за кермо напідпитку, без поваги до Правил дорожнього руху. Відомі випадки, коли деякі молодики навіть погрожували нашим працівникам. Це мене дуже турбує. Хотілося б, щоб покарання порушникам були більш суворі.

Скажімо, у Росії дуже енергійно взялися за тих, хто ігнорує Закон. На в’їзді у будь-яке місто там на стендах стоять розбиті машини: щоб водії бачили, до чого може призвести легковажність на дорозі.

До слова, наші працівники не тільки чергують на дорогах, але й часто виявляють злочини, приміром, підробки документів, а на Берегівщині знайшли й 7 карабінів та один обріз.

Все те нове, що буде запроваджено, вважає майор Купар, робиться для загального добра, зручності людей за кермом та безпеки пішоходів. Принагідно хочеться подякувати всім співробітникам, які працюють зі мною. Особливо сумлінно трудяться майор Калман Барнабаш та молодший лейтенант Василь Сюч.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також