Офіційно розпочався фестиваль вина у Берегові: оголошено переможців та нових лицарів (ФОТО)

21
5

4 березня у центрі Берегова, на площі Кошута, офіційно відкрили 14-й Міжнародний фестиваль вина. Традиційно на центральній площі розташувалися намети виноробів, а на сцені відбувся урочистий прийом до лав Берегівського винного лицарського ордена святого Венцела.

Цього року лицарями стали Ерне Біров, Ласло Параска, Ласло Нодь, Крістіан Шош, а також Іштван Грежа, уповноважений комісар уряду Угорщини на Закарпатті, в якості почесного члена та "патрона" фестивалю.

Кожен з нових членів ордену мав пройти необхідний обряд - випити до дна чарочку вина, стоячи на тоненькій дошці, встати на коліно та проголосити клятву винороба.

Також оголошено переможців конкурсу на краще вино фесту. Першу премію отримали переважно сухі вина з Берегівщини. Зокрема, відзначено Шардоне від сімейного підвалу Варги, Черсегі - від Іштвана Брековські, Бокотор - від Крістіана Шоша та Совіньйон блан від Кароя Шоша. "Золоту" відзнаку отримав Руслан Орос з Дерцена (Мукачівський район) - за Кагор та два виноробних підприємства Закарпаття "Котнар" та "Чизай" (за Мерло та Совіньйон).

Як розповів голова оргкомітету Йосип Галайда, переможців обирало журі з 6-ти знавців вина.

– Нічого дивного, що найвищі нагороди дісталися саме сухим винам, – каже він. – Адже кліматичні та природні умови Берегівщини сприяють вирощувати тут саме ці сорти винограду.

Фестиваль у Берегові триватиме ще один день, тож у неділю тут також чекають гостей. Середня ціна погарчика вина від 10 до 20 гривень, літрової пляшки - від 70 до 100 гривень. Порція бограчу коштує в середньому 35 грн.

На сцені сьогодні відбувається розважальна програма - за участі місцевих виконавців і музичних колективів з Угорщини.

 

Коментарі

Е
Еріка

такі всі віруючі,ходять до церкви ...а грішать у перший тиждень..а меру хто підкаже,ті дві "працівниці" які напроти сидять і цілими днями всіх осуждають і капають меру брехні...і на всіх фестивалях наживаються)))

ГО
Гуцул Орест

Уже с тим вином подуріли...великий піст а там бограчі шошлики ....кожен місяць десь празник того вина квасного...

ДМ
До Мера.

Какой может быть фестиваль, если первая неделя великого поста.Если организаторы бестолковые то советники мера должны ему подсказать что не по христиански проводить ФЕСТИВАЛЬ в Великий пост. Тем паче что пост почти у всех конфессий.Меру большой минус?

ДН
до нижнього

у нас після майдауну ціла країна вже третій рік говіє...

7
7411

Який фестиваль говіння................

Читайте також