Офіційний Будапешт глибоко занепокоєний подіями в Києві і хвилюється за закарпатських угорців

12
7

Міністерство закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини глибоко вражено та занепокоєно проявами насильства, що сталися у Києві 31 серпня 2015 року біля будівлі парламенту України під час прийняття поправок до Конституції.

МЗС Угорщини висловлює співчуття рідним загиблих і поранених, і вважає, що спалахи насильства можуть перекреслити мирні законні шляхи і запровадження необхідних реформ для розвитку України.

Офіційний Будапешт підтвердив свою позицію - про повагу до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Крім того, обіцяє і надалі допомагати у здійсненні реформування країни-сусіда та партнера.

Тим часом, керівник ради Кабінету Міністрів Угорщини Янош Лазар висловив припущення, що закарпатські угорці можуть опинитися у небезпеці.

"Є деякі ознаки того, що у найближчі шість місяців в Україні може скластися ситуація, яка негативно вплине на безпеку", - сказав Янош Лазар у вівторок, 1 вересня, на спільному засіданні комітету парламенту з національної безпеки і оборони.

Міністр сказав, що є припущення щодо подальшого розгортання подій в Україні. І якщо "щось піде не так", і стабілізації не відбудеться, то у цьому випадку уряд Угорщини готовий захищати всіх угорських громадян в межах країни та за її межами.

Урядовець додав, що Угорщина допомагатиме та захищатиме не тільки тих, хто має подвійне громадянство, але й всім, хто вважає себе етнічним угорцем.

Mukachevo.net

Коментарі

ОП
Опа па

Че скоро угорщина будет нас от ХУНТЫ киева отбювать?: =)))

Ш
Шоні,Йоні,Йовжко,Бонді

Просто переживають щоб нацики - пацики,Бандерики - Шухерики і Слава нації не привело до смертю "ворогів". Це в европі нормально коли видять що в україні такий п**здец твориться і повний безлад.Не треба зрівнювати з Путлєром і так дальше.

P
Putyin

:)))))))))))))))))))))))))))))

С
се

говорить представник любойи цивилизованнойи держави,громадяни котройи попадавуть у загрозу од рук терористу,бандеронацисту правосекогомосекобидла тай йим подобних.

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити i розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

G
Gyula

Та нехай захищає... в рамках існуючого міжнародного права та українського законодавства.

О
Опосум-Шоні

Оппа венгри шось дуже по-російськи розмовляють "уряд Угорщини готовий захищати всіх угорських громадян в межах країни та за її межами." Путлєр то же саме триндів коли в Крим входив

Читайте також