Офіційний Будапешт не побачив надзвичайних проблем на кордонах із Закарпаттям

16
8

"Йоббік" продовжує нагнітати міжнародні відносини між нашими країнами

Іштван Саваі, очільник праворадикальної партії "Йоббік" спрямував до уряду Угорщини офіційного листа, в якій вказує на сотні скарг щодо перетину українсько-угорського кордону на Закарпатті. У зверненні йдеться про те, що наразі існує два основних способи перетину кордону між Угорщиною та Закарпаттям - на поїзді та на автомобілі, і обидва досить важкі. Зокрема Саваі вказує на те, що перетин кордону на авто на КПП Захонь-Чоп може зайняти кілька годин. І це незважаючи на те, що там є чотири автомобільні смуги, з яких реально працює лише дві.

Представник партії "Йоббік" також незадоволений ціною на залізничний квиток зі станції Чопа до станції Захонь для закарпатських угорців. І вказує, що коштує він у еквіваленті 2300 форинтів, що для мешканців Закарпаття є досить дорого, майже 10% мінімальної зарплати.

Радикальний політик побачив у цьому серйозну проблему, яку слід негайно вирішувати, оскільки, на його думку, більшість закарпатських угорців з Берегова, Мукачева та Ужгорода просто не мають можливості потрапити до Угорщини.

Віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шемьєн дав відповідь на це звернення. На думку уряду проблема значно перебільшена. Справді на КПП Захонь-Чоп часом спостерігається скупчення транспорту і затори, адже саме на цей перехід припадає близько 50% всіх подорожуючих. В той же час на Закарпатті діє ще кілька переходів, де таких проблем не виникає. Наприклад, КПП Берегшурань-Лужанка поблизу Берегова та інші. Представник угорського уряду зазначив, що відкриття додаткових пунктів перетину кордону на Закарпатті вже плануються у недалекому майбутньому, про що видані відповідні розпорядження. Віце-прем'єр-міністр Угорщини також звернув увагу на те, що квиток на поїзд Чоп-Захонь коштує насправді не 2300, але 1675 форинтів. При чому з боку Угорщини його є можливість купити з різними знижками (до 50%) для різних категорій громадян.

Однак представник "Йоббік" на цьому не зупинився. І вважає, що швидкий перетин кордону для закарпатських угорців потрібно негайно спростити, особливо "на тлі громадянської війни в Україні".

"Йоббік" продовжує нагнітати ситуацію між нашими країнами. Зокрема у понеділок, 14 липня, Іштван Саваї закликав уряд Угорщини висловити протест проти мобілізації угорців Закарпаття та проти українських біженців зі східних регіонів, які планують приїхати до Закарпаття. Як приклад, він навів розповідь мешканця Берегівщини, батька двох малолітніх дітей, якого забрали в армію проти його волі.

Також Саваї переймається тим, що до Берегова планується переселення 250 біженців зі Східної України. Це, на його думку, може негативно позначитися на міжетнічних стосунках. Всі ці випадки угорський політик вважає загрозливими для "існування та прав угорської громади в Закарпатті".

У той самий час офіційна Угорщина притримується іншої думки. Угорщина поділяє позицію Польщі щодо ситуації в Україні та підтримує територіальну цілісність Української держави. Про це у понеділок, 14 липня, під час спільної прес-конференції з главою польської дипломатії Радославом Сікорським у Варшаві заявив міністр зовнішньої торгівлі і закордонних справ Угорщини Тібор Наврачич.

"Ми маємо спільну точку зору на ситуацію в Україні. У наших спільних інтересах є існування демократичної, незалежної і територіально цілісної України, яка поважає права нацменшин, що визначені конвенцією Ради Європи", - зазначив Наврачич.

 

Коментарі

В
Вася

А у мене інший досвід, Вилок і Астей, угорські митники дуже ввічливі та коректні.

Ш
Школяр

Редактору: "Так як я помітив, що моє повідомлення було видалене, я думавю ви, любий РЕДАКТОРЕ або звільнитесь, або поступите на заочний відділ факультету журналістики, вивчитесь там, а потім з нормальними навиками будете працювати в медіа. Хоча мій коментар могли заллишити. ХАй би люди знали, що про вас думають читачі. Чи може ви боїтеся?..."

O
OFF

кліщ шо курил ?)

К
кліщ

я вважаю, що легалізація порнограхвії та нерозголошений безкоштовний доступ до високоякісної продукції для очільників праворадикальних партій, зніме напруження і там, і тут. Звичайно, побільшиться попит до аптечної продукції для дезинфекції та протидії мозолям на долонях, але кінцевий результат не буде мати широкого розголосу й буде призводити до більш поміркованих звернень у вигляді офіційних листів до урядів та загальної стабілізації ситуації на планеті, яка нагадує змію, що поглинає свій хвіст.

Н
Нестор

нехай свої\ми мадярськими ділами перемається, а не лізе з дурними порадами. біженці йому не угодили в Берегові! фашист, одним словом. нехай лише суне свій нос на Закарпаття

Q
Qq

"Йоббік" продовжує нагнітати ситуацію між нашими країнами".Ті,що хочуть порядок-ще й винуваті.Дуже смішно.

П
партизан

Треба на мадярських таможників терористів мало пустити зі Сходу і на Європу-маріонєтку тоже!!!

G
gg

я як угорка із Ужгорода у Загоні хочу інколи блювати від того як мадярські таможеникі "працюють" на автомобільному переході, видають себе за таких важливих.У гузицю треба їх копкати шоби май скорше робили. То саме зробити і на українській стороні,ВСЮДИ ОДНІ БИДЛА !

Читайте також