Офіційний Київ недооцінює ситуації з подвійним громадянством у Закарпатті?

25
4

На масову видачу закарпатцям угорських паспортів віце-спікер українського парламенту Микола Томенко реагує закликами поважати Конституцію та необхідністю домагатися безвізового режиму з ЄС.

У ексклюзивному коментарі порталу «Мукачево.net» перший заступник голови Верховної ради Микола Томенко порівняв нинішню ситуацію з неконтрольованою видачею горських паспортів закарпатцям з тією, що вже траплялася на Кримському півострові.

«Колись подібні дискусії велися щодо подвійного україно-російського громадянства. Тоді свій супротив проти цього я пояснював так: «От ви готові, щоб ваша дитина, працюючи з таким паспортом у Росії була покликана до армійської служби, кинута у гарячі точки як військовозобов’язана?» Слід пам’ятати, що в Румунії свої настрої, в Росії свої, а в Угорщині свої. «Насправді, громадянство певної країни передбачає не тільки права, але й обов’язки. Тож краще нам поборотися і отримати безвізовий режим, – зазначив він. – Так давайте добиватися того, що ми хочемо: спокійного виїзду і в’їзду, вільного працевлаштування і захисту. З прилеглими країнами ми мусимо шукати компроміс і пережити безвізовий режим. Я виховувався на повазі до Конституції і вважаю, що якщо ми не знаємо що робити, то слід робити так, як написано в Конституції: «В Україні є єдине громадянство».

Нагадаємо, з цієї суботи Микола Томенко перебуває з візитом у Закарпатті.

Читайте також:

Можливість отримати угорське громадянство спонукала тисячі українців тікати з країни

Угорський "Дранг нах Остен"

Коментарі

PB
Peter bacsi

Хорошо, что пан Томенко Конституцию уважает. Пришло время, наконец, перестать гнать демагогию и её прочитать и понять. Ну почему же один из первых политиков страны не удосужится прочитать Закон о гражданстве, на который прямо ссылается Конституция, где указано, что "единое гражданство" означает невозможность наличия гражданст отдельных областей? Ну сколько можно народ глупым считать, а? Вот украинское посольство в Португалии, в отличии от вице-спикера, законы знает: Чинне законодавство України не містить заборони щодо набуття або перебування громадянином України у громадянстві іншої держави, і до такого громадянина буде застосовуватися вищевказаний принцип - тобто у правових відносинах з Україною така особа визнається лише громадянином України. http://maidan.org.ua/static/news/2010/1278256408.html А по-поводу службы в армии итд - может, хватит решать за лбдей самих? Сами разберутся, не маленкие, нужно ли им гражданство второе или нет, тем более в Венгрии призыва уже нет.

SI
Schlagbaum Izhak

Сам порозумів, щто написав, козел:?

Р
русин

то не ваша справа. я думаю що всі мають панамські паспорти як лазаренко

Р
русин

майна хауз

Читайте також