Огляд новин команд Першої ліги з футболу

6
0

Наше «Закарпаття» зараз проводить збір у Туреччині, де грає контрольні поєдинки. Сербський «Напредак» був обіграний 2:1 (Бойко, Невуче), а ось корейському «Геннаму» ужгородці поступилися 0:2. Образилися в клубі на ситуацію з Юрієм Чонкою, якого довго запрошували в табір головної команди області, а коли він погодився, агент відвіз і примостив його в "Металісті". Зате в команді перебуває серб Олександр Трішовіч, на якого покладають великі сподівання в другій частині сезону.

«ПФК Олександрія» на тижні завершила свій другий навчально-тренувальний збір матчем із «Амкаром»( Перм). Завдяки єдиному голу Тараса Кабанова зі штрафного, лідер української першої ліги святкував перемогу. Перед цими «Олександрія» також не програла ще одному представнику вищого дивізіону своєї країни – польському «Гурнику» 0:0. Команда вже повернулася в Україну й отримала кілька днів відпочинку. 23 лютого «Олександрія» знову вирушає до Туреччини, де пробуде до 5 березня. Наставник команди Володимир Шаран не виключає появи ще деяких можливих новачків, а поки відомо, що в складі команди не буде грати білоруський форвард Олексій Кучук.

«ФК Львів» продовжує переживати глибоку кризу. Олександр Рябоконь поки офіційно залишається головним тренером команди, але в майбутньому все, напевно, зміниться. Наприклад, сам фахівець розповідає, що зараз команда розділена на дві частини: одні тренуються у Львові, інші – в Щасливому. Не виключений варіант, що саме там проведе другу частину сезону команда – на базі для цього є всі умови. За іншою інформацією «Львів» може об'єднається з клубом другої ліги «Скала» і загальними зусиллями продовжити виступи.

«Чорноморець» закінчив досить насичений збір у Туреччині з великою кількістю матчів і зробленого. Незважаючи на багато поразок, Роман Григорчук оцінив етап підготовки позитивно. 21 лютого одесити знову летять до Туреччини, де зіграють чотири контрольні матчі і прибудуть додому шостого березня. Перегляд потенційних новачків у «Чорноморці» ще не завершений – чотири футболісти вже стали повноцінними гравцями клубу (Себастьян Сетті, Петро Ковальчук, Руслан Соляник і Валерій Соколенко), але на останньому зборі вірогідна поява ще декого.

«Сталь» із Алчевка, незважаючи на анонсовані раніше фінансові труднощі, відбула на збір до Туреччини. У списку делегації три потенційні новачки, кожен із яких вже пробував свої сили в «Сталі». Голкіпер Святослав Марканич і нападаючий Андрій Галушкін свого часу не змогли пробитися до основного складу з резерву алчевців. Останнім часом обидва виступали в другій лізі в «Олкомі». Олег Міщенко грав у «Сталі» в 2008 році (22 матчі, 4 голи), вже будучи гравцем донецького «Металурга». Після повернення він не зміг переконати у своїй придатності ні Ніколу Костова, ні Андрія Гордєєва, тому знову повертається в «Сталь». У Туреччині «Сталь» буде працювати аж до 12 березня.

А ось «Кримтеплиця» вже тиждень в Туреччині посилено працює і проводить контрольні матчі. У першій грі підопічні Олександра Севідова програли російському «Шиннику» 0:1, але в другому обіграли польський «ГКС Катовіце» – 2:0 (Голоперов, Трухін). Потенційних новачків, крім тих, що анонсувалися раніше (Платон Свиридов, Андрій Гайдаш, Юрій Бровченко, Роман Свінціцький) у команді на даний момент немає.

«Буковина» на тижні обіграла аматорську команду «Університет» 5:2. Голами у складі команди першої ліги відзначилися Прокопченко, Дорош, Головачук, Донець і Маковійчук. Особливо слід відзначити Юрія Головачука (15-річного сина відомого в минулому форварда «Буковини» Миколи Головачука), який, крім голів, відзначився ще й активною грою. Також у розташуванні команди знаходяться потенційні новачки, імена яких поки не називаються.

«Титан» зараз проводить збір в Алушті, граючи там із перемінним успіхом. Після перемоги над «Іллічівцем-2» 5:3 (Яровенко, Климентовський, Ковальчук, Волга, Радіонов) кримчани поступилися 0:1 «Зірці». Микола Федоренко переглядає декількох гравців, доля яких буде визначена пізніше. Зате цілком ймовірно, що перші домашні матчі 2011 року «Титан» буде проводити не в Красноперекопську, бо на стадіоні «Хімік» в Армянську поміняли газон і не хочуть ризикувати ним у разі поганих погодних умов.

«Геліос» зараз перебуває у Туреччині. У першому матчі збору харків'яни поступилися казахстанському клубу «Восток» 1:2 (Лобойко), зате з «Шахтарем» із Караганди вийшов справжній бій і драматичний камбек. Сонячні на 70-й хвилині поступалися з рахунком 0:3, але завдяки дублю Андрія Кікотя й голу Марата Даудова змогли звести матч унічию. Працює разом із командою й екс-капітан Львова Любомир Гальчук, який не підійшов «Волині».

«Нафтовик» продовжує свої збори в Криму. Днями був обіграний молодіжний склад «Металіста» 2:1 (Єсип, Карноза (пен)). Доля численних потенційних новачків із «Дніпра», «Арсеналу» та «Кривбасу» поки туманна, контракти або орендні угоди не підписані.

«Енергетик» у контрольному поєдинку розгромив команду другої ліги «Скала» з рахунком 4:1. Голи забивали Яневич, Януш, Срібний та 18-річний потенційний дебютант команди Назар Дячок. До початку наступного тижня «Енергетик» повинен вирішити долю потенційних новачків. 22 лютого починається черговий збір команди, а 26-го – стартує традиційний турнір Кубок Підгір'я, в якому прийматимуть участь кращі команди області на чолі з «Енергетиком» і «Прикарпаттям».

«Дністер» у контрольному поєдинку переграв сусідній «Бастіон», який представляє другу лігу. Протягом п'яти хвилин (із 74-ї по 78-у) підопічні Андрія Пархоменко забили три м'ячі і довели гру до впевненої перемоги. Дублем відзначився Олександр Косирін, ще один гол на рахунку іншого досвідченого гравця Станіслава Лобана. Новачків у розташуванні овідіопольці на даний момент немає.

«Зірка» Анатолія Бузника зараз перебуває в Криму, де проводить тренувальний збір. В останньому матчі кіровоградці обіграли «Титан» 1:0 (Чорномаз). Слід зазначити, що на перегляді в команді перебуває цілий ряд гравців, імена яких у клубі поки не називають.

«Перлина-Ялта» продовжує бути темною конячкою першої ліги. Ще раз наголошуємо, що офіційне представлення клубу призначено на березень, тоді й стануть відомі керівники «Перлини» та її гравці.

Після інтерв'ю Петра Кушлика, шанувальники «Прикарпаття» можуть зітхнути з полегшенням. Навесні їх клуб буде існувати, а новий наставник обіцяє постаратися врятувати Івано-Франківськ від вильоту. Підсилювати склад Кушлик збирається ґрунтовно: "За 20 років тренерської роботи в мене досить багато знайомих, щоб зібрати пристойний склад для виступів у першій лізі". Щодо планів підготовки та повної комплектації складу поки ніякої точної інформації немає.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також