Оголошено номінантів на звання кращого гравця ЧС-2010

9
0

У ПАР пройшла церемонія оголошення номінантів на приз кращому гравцеві чемпіонату світу 2010 року з футболу. Генеральний секретар ФІФА Жером Валька і генеральний директор компанії Adidas Герберт Хайнер назвали десять претендентів на цю нагороду. Церемонія транслювалася на офіційному сайті ФІФА. Володар призу стане відомий 11 липня.

До числа номінантів потрапили три гравці збірної Іспанії, по два голландця і німця, а також по одному представнику збірних Аргентини, Уругваю і Гани. Всі претенденти на приз кращому футболістові грають у півзахисті або в нападі.

Номінантами стали Андрес Іньєста, Хаві, Давид Вілья (всі - Іспанія), Веслі Снейдер, Арьєн Роббен (обидва - Голландія), Бастіан Швайнштайгер, Месут Езіл (обидва - Німеччина), Ліонель Мессі (Аргентина), Дієго Форлан (Уругвай) і Асамоа Гьян (Гана). 

9 липня також стали відомі три претенденти на приз кращому молодому гравцю ЧС-2010. Ними стали німець Томас Мюллер, мексиканець Джованні дос Сантос, а також ганець Андре Айю.

Приз кращому гравцеві чемпіонату світу вручається з 1982 року. У 1998 році володарем цієї нагороди став бразилець Роналдо, в 2002 році - німецький голкіпер Олівер Кан, а в 2006 році - француз Зінедін Зідан.

На чемпіонаті світу 2010 року залишилося провести два матчі. 10 липня бронзові нагороди ЧС-2010 розіграють збірні Німеччини і Уругваю, а 11 липня у фіналі зіграють Голландія та Іспанія.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також