Окупанти підірвали Каховську гідроелекростанцію: розпочалась евакуація жителів

7
18

6 червня, оперативне командування Південь повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію.

Нікопольська РВА повідомляє, вода у Каховському водосховищі стрімко падає, близько 15 сантиметрів за годину. Голова Миколаївської ОВА Прокудін повідомив, що за 5 годин вода досягне критичного рівня. Розпочалася евакуація жителів небезпечних районів.

Потенційна зона затоплення на правобережній частині річки Дніпро: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон – острів Корабелів. В ЗМІ вже є багато відео, як вода затоплює прибережні населені пункти.

Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині Дніпра.

Вказуэться, що усім, хто знаходиться у зоні небезпеки необхідно:

  • вимкнути всі електроприлади;
  • взяти документи і речі першої необхідності;
  • чекати на інструкції рятувальників та поліцейських;
  • пам’ятайте про своїх домашніх улюбленців.

Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. За даними ЗМІ, окрім греблі, росіяни підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов повідомив, що президент України Володимир Зеленський проведе екстрене засідання РНБО.

Згодом, стало відомо, що 8 населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково у результаті підриву Каховської ГЕС російськими окупантами.

Як зазначили у МВС, станом на 10:00 із затоплених населених пунктів Херсонщини евакуювали понад 700 людей, повідомили у МВС.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі національного марафону новин та у Telegram, розповів, станом на 7:30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка -це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона -це Херсонський район.

Голова ОВА заявив, що влада розуміє, що будуть підтоплені ще й інші населені пункти, і готова до цього.

Він додав, що всі старости, голови ОТГ проінформовані, збирають населення у визначених точках збору. У кожній громаді створено окремий штаб, який відповідає за свою територію.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ДМ
До Марі 10:14

Без питної води лишилося більше людей чем цілой закарпаття, дома під водою в яких уже неможливо жити хоть даже завтра ми би виграли війну

ДК
До Кріпак

Повністю згідна.

Д0
До 00:33

А Гретушка - тітушка. Зробити тушкою і втопити

Г
Гретушка

Стільки багато тваринок загинуло, бідолашні курочки

ДН
До нижнього

Фашик !)) а нас за шооо ?

*
*****

Ракова пухлина, яка зайняла майже 1/6 суші, повинна бути знищена..

M
Mари

В Израиле на первой полосе с заголовком -Русские привели к техногенной катастрофе...мир смотрит со стороны и хочет просто в унитаз слить эту некчемную страну РФ ....

Д1
До 14:47

Ви є типовим прикладом особи з наскрізь промитими пропагандою мізками. З типовим комплексом малороса. При ссср все вами перераховане хто будував? Не українці хіба? Невже алкаші і нероби руські тут в Україні то все збудували? А науковці, космонавти, інженери? Ану проаналізуйте? Хіба не більшість українців були? Не маєте чим думати, ліпше промовчіть.

СС
самі самі

після сього вчинку породасів, мені уже мерськоє ушитко, ушитко мацкальськоє… Даже мало шкода руськоговорящих цімборів, які ганьбліться свого коріня…. Рашисти опустили руський язик, культуру ниже плінтуса… Мацкаль - то ракова опухоль

В
Васька

А Закарпатці дале кіріла славлять

Ф
Франк

Піросся країня терпіл…. Чи може даже опущених

П
Потканьи

То у тРуських пукан так прориває. Бо вони друга армія світу кажуть а по факту воні ніхто і звати їх ніяк. Тай се переживемо но вони за це ністануть без смазки і по самі …. 3,14доросся а не країна

У
Уйко

Вафлішти

С
СуперМаріо

РуZZкі це нація ущербних виродків.

В
Віолетка

Увидите шо мацкалі ядерну бомбу по Україні ударять. Їм закони неписані. А Путіну боятися уже неє чого

М
Мирослава

До троцкого з русиним.... Давайте на фронт патріоти диванні,від ваших коментарів москаль не здохне.

Р
Русин

Смерть мацкалям..підери

Т
Троцкій

Фашисти...

Читайте також