Олег Гаваші відвідав Угорську Республіку

9
0

Підписано план заходів щодо виконання Угоди про міжрегіональне співробітництво

11 квітня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші з робочим візитом побував у Саболч-Сатмар-Березькому краї Угорської Республіки.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та голова Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березького краю Іштван Фюлоп підписали план заходів щодо виконання Угоди про міжрегіональне співробітництво. У плані, зокрема йдеться про наміри сторін звернутися до міністерств закордонних справУкраїни та Угорщини, аби прискорити ратифікацію домовленостей про так званий місцевий прикордонний рух. Це значно спростило б візовий режим для громадян України, які проживають в прикордонних з Угорщиною районах.

Серед інших спільних заходів – створення логістично-виставкового центру та промислового парку поблизу міст Чоп - Захонь та сіл Дийда - Берегдароц.

Досягнуто домовленостей про підготовку комплексного проекту розбудови та реконструкції пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні. Як пілотний проект на Закарпатті створять міжнародне українсько-угорське Агентство регіонального розвитку, яке опікуватиметься впровадженням стратегічних міжрегіональних та регіональних програм на базі українсько-угорського центру транскордонного співробітництва. У туристичній галузі заплановано створення єдиного туристичного простору в Карпатському регіоні, який охоплюватиме чотири області України, дві – Угорщини та одну – Словаччини. Цікавими є і низка проектів щодо малої гідроенергетики, протипаводкового захисту територій басейну р. Тиса тощо, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також