Олег Мельничук привіз з фестивалю українського театру в Кракові диплом за кращу режисуру (ФОТО)

10
0

У Кракові з 18 по 24 квітня тривав ІІІ-й Міжнародний Фестиваль Українського Театру “Схід-Захід”, метою якого була підтримка та популяризація сучасного українського театру. Близько 50 театральних колективів з різних регіонів України та країн Європи подали на нього свої заявки.

За підсумками фестивалю режисер Берегівського угорського театру Олег Мельничук отримав диплом "За кращу режисерську роботу". При чому одразу за дві вистави, що були презентовані у Кракові - «Пісок із урн» у постановці «Незалежної театральної лабораторії» (Чернівці) та «Шинель» Київського Театру Юного Глядача.

Окремий приз "За краще володіння простором" дістався також «Незалежній театральній лабораторії», а відзнаку "За кращу чоловічу роль" отримав Олександр Ярема за роль у виставі «Шинель».

"Враження - найпозитивніші. У першу чергу хочу подякувати нашим польським друзям за запрошення та чудову організацію фестивалю. Він справді є унікальним - адже до Кракова приїхали творчі колективи як з України, так і з різних країн. Наприклад, ми потоваришували з театром із Грузії, і вже отримали запрошення відвідати цю країну та виступити там також.

Нашу виставу "Пісок із урн" вдалося показати глядачеві в залі Краківського музею «Фабрика Шиндлера» - це була надзвичайна локація, про яку ми навіть мріяти не могли. Та й на великий резонанс не розразовували. Також дуже приємно, що відзначили й іншу мою виставу "Шинель" та мого старого друга Олександра Ярему.

До Кракова нас запросили також ще раз - влітку, на фестиваль вуличних театрів. А наразі «Незалежна театральна лабораторія» вирушає у турне по східній та південній Україні за підтримки Австрійського культурного форуму - виступатимемо        22 травня – на фестивалі «Класика сьогодні», Дніпродзержинськ, 24 травня – на фестивалі «Мельпомена Таврії», Херсон, 28 травня – в Одесі та 31 травня – запрошені на фестиваль ВІТЕІ, у Кишинів, Молдова", - розповів режисер.

Олег Мельничук також ставить виставу за п'єсою угорського класика Ференца Молнара «Олімпія» у Мукачівському драматичному театрі. У зв'язку з літніми гастрольними виступами робота над спектаклем у Мукачеві продовжиться восени. Глядач побачить її у жовтні-листопаді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також