Омелян на Закарпатті: Міністр оглянув територію колишнього аеропорту в Мукачеві (ФОТО)

10
15

Про візит Міністра інфраструктури розповіла Мукачівська міська рада.

Як виявилось, очільник міністерства оглядає місцевість з перспективою розвитку регіональних аеропортів та інфраструктури Закарпатської області загалом. 

Раніше Мukachevo.net зазначало, ще у 2016 році Володимир Олелян казав, що робиться все аби аеропорт "Ужгород" запрацював на весні  2017 року.

Сьогодні ж, пан Омелян відвідав Мукачево де зустрівся з мером міста Андрієм Балогою. Вони відвідали територію комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Мукачева".

За словами Міністра, ідея в тому, що вони готують загальнодержавні програми, які будуть націлені на будівництво нових аеропортів по всій країні.

Міністр озвучив ідею щодо розробки загальнодержавної програми будівництва нових аеропортів в країні.

Щороку на неї пропонуватимуть виділяти по 10 млрд. гривень.

— Щоб ми могли щороку будувати по 5-6 злітних смуг, далі будівництво терміналів, обслуговування пасажирів. І запуск роботи аеропорта, це вже буде відповідальність місцевої влади, - зазначає Володимир Омелян.

Більше дивіться у коментарі міністра: 

— Звичайно що у Мукачеві є можливість відновити роботу аеропорту, потрібно все перебудовувати з нуля, але, принаймні, тут є з чого починати, тому, що тут діяв військовий аеродром. Вся основа залишилась тобто комунікації, відвідна основа і т.д. Якщо депутати приймуть таке рішення, міська влада готова до співфінансування, принаймні, це я буду лобіювати депутатам міської ради, і я впевнений, що приймуть вірне рішення, - зазначив мер міста Андрій Балога.

Що ще сказав мер міста дивіться у відеокоментарі нижче:

Нагадаємо, нещодавно, словацька компанія зацікавилась ужгородським аеропортом. Вони запланували багато рейсів, але коли це буде, не відомо.

Коментарі

К*
к *****

Мукачевский аэродром - один из самых безопасных в Украине !Катастрофа над городом практически исключена. Проэктанты рассчитывали все до мелочей и с учётом розы ветров. МИГи -27-29 устаревшие сверхзвуковые самолёты создававшие шум.Этого уже не будет. Современные самолёты не создают шум , тем более что ВПП (2500 м.)находится за городом будет с глушителями шума. P.s.Упасть тебе может и кирпич на голову......

В
Веронiка

Якщо буде аеропорт , то Мукачево может стати регiональним хабом. Наше мiсто повинне мати свiй аеропорт i це не тiлькi престиж а i поповнення бюджету.Всi мукачiвцi будуть вдячнi нашому меру !

В
воєнний

аэродром треба робити...то друга стаття і другі нолі сума....лем не красти а рядом гражданський у нато упросити....Ужгород не пудходить границя мінінгіти...хотя чого ньи....начало полоси у нато а кониць....короче путю не буде....літати скорше)))))))))

Г
гобi

Будуть рiшати де буде аеропорт у Хустi або у Мункачi. Буде позор , якщо Мункач кинуть з аеропортом.

П
Правдоруб

чергове трепло......

Н
нол

украина что то даст ага )) быстрее мадяры сделают

С
сказочник

ці то не тот Омелян, шо продовжовав з словаками злітну смугу на Словаччину?А з Мукачево бізувно до мадярщини продовжить! давай, мели Емеля-твоя неделя

Н
НЮХ-НАФ

МОЛОДЕЦЬ НАВЕРНОЄ

Л
лось

на предложенія омеляна про еропорт я би му отвітив як у сімпсонах чинадіївський - не говори мені дурноє, давай пішов гет із мої хижі )))

С
Сторож

Нараз би уповів ош іще парламент має дати згоду, айбо то ще рік треба чекати. А може дадуть гроші, а може нє, се скорше всього. Лем ся задирь обрадовав тай наспіх ся удів у костюм сторожа оформлятися на роботу

Л
лось

мадяри предложили поїзд з будапешта у мукачево, треба боло 80 метрів колії відремонтувати у мукачеві. сказав омелян шо буде. пак сказав шо буде лем пізніше. пак сказав се вопше не треба. а типир сказав шо буде еропорт. уже пройшло першоє квітня оби сякі новості писати

Е
Едгар

Iмiдж Мукачева буде залежити вiд аеропорта . Його однозначно треба вiдновити .Перспективи для мiста величезнi.

Б
Букі

Нич конкретного! Буде аеропорт чи небуде?

О
Олег

а по пенсійному мож буде літати?

М
Місний

Но правельно мислете, настройте аеропортів у каждому селі найси люди літавуть і путі отпаде потреба ремонтувати.

Читайте також