Оприлюднено нові подробиці авіакатастрофи літака Качинського

8
0

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) встановив особистість другої людини, яка не є членом екіпажу і знаходилася в кабіні пілотів, що розбився під Смоленськом польського борту "номер один". Як повідомили в МАК у вівторок, в офіційному повідомленні комітету не називається ім'я та прізвище другої сторонньої особи в кабіні пілотів літака польського президента.

Тим часом, польський телеканал ТВН 24 повідомляє з посиланням на польське агентство PAP, що ним був директор дипломатичного протоколу МЗС Польщі Маріуш Казана.

Літак польських ВПС Ту-154 розбився вранці 10 квітня. на його борту знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом Лехом Качиньським, яка летіла в Катинь для участі в меморіальних заходах. Загинули 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу.

За підсумками розшифровки самописців мовних стало ясно, що в кабіні пілотів під час польоту літака польського президента знаходилися двоє сторонніх. Раніше точно був визначений голос тільки одного з них: командувача ВПС Польщі Анджея Бласіка. Голос другої людини не було розпізнано. Припущення, що він належить Маріушу Казану, висловлювалися. Підставою послужив той факт, що члени екіпажу саме до нього могли звертатися "пан директор". Що ім'я Казани використано в стенограмі розшифровки лише на підставі цього припущення, заявила 3 червня в інтерв'ю польському телеканалу прес-секретар МЗС Польщі Малгожати Возняк.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також