Оприлюднено передсмертне відео терористок, які підірвали себе в московському метро

8
0

Британська газета The Sunday Times опублікувала відеоролики, на яких шахідкі Джанет Абдурахманова і Марьям Шаріпова, які підірвали себе 29 березня в московському метро, закликають жінок стати живими бомбами. Про це повідомляє InoPressa.

Обидві терористки повністю закриті чорної щільної паранджею, так що визначити, що це саме Абдурахманова і Шаріпова, не представляється можливим. Ролики з'явилися в Мережі на сайті ісламістів Imamtv ще 30 травня, проте з Росії доступу до цих відеоматеріалів немає.

На записі 17-річна Джанет Абдурахманова, сидячи на килимі на фоні білої стіни і притуленої до неї автомата, говорить, що уклала з Аллахом договір в обмін на місце в раю. На другому ролику, знятому в тому ж місці, інша жінка, прихована паранджею, також розповідає про своє рішення стати шахідкой. Спецслужби впізнали в жінці 28-річну дружину одного з лідерів дагестанського збройного підпілля Магомедалі Вагабова - Марьям Шаріпова.

Нагадаємо, 29 березня о 7:50 в Москві (6:50 за Києвом) у другому вагоні потягу на станції метро Луб'янка стався вибух. Через півгодини бомба вибухнула в складі на станції метро Парк культури. Обидва вибухи пролунали, коли поїзда перебували на платформі.

В результаті терактів постраждали 160 людей, з них 40 людей загинули (34 особи загинули на місці події, чотири людини померли в лікарнях Москви, дві терористки-смертниці загинули при вибухах).
 
За фактом вибухів на станціях московського метрополітену була порушена кримінальна справа за статтею 205 КК РФ (тероризм). Було встановлено, що теракт на станції Парк культури зробила Джанет Абдурахманова (Абдулаєва) 1992 року народження, яка проживала в Хасавюртовського районі Республіки Дагестан. Вона була вдовою відомого бойовика - так званого аміра Дагестану Умалата Магомедова на прізвисько Аль-Бара, ліквідованого спецслужбами в кінці минулого року.

Також встановлена особа другий смертниці, що підірвала себе на станції метро Луб'янка. Нею була уродженка Дагестану Маріам Шаріпова 1982 року народження.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також