Оприлюднено список найбільш небезпечних банків

22
0

Українці визначили три банки, яким небезпечно не повертати борги. Згідно з результатами соціологічного опитування населення, яке у квітні провела Асоціація соціологів України "Імпульс 7000", перші позиції в рейтингу банків, яким наші співвітчизники вважають небезпечним не повернути кредит, зайняли "ПриватБанк", "Альфа-Банк Україна" і "Індекс-Банк" .

Так, 23% з опитаних відповідаючи на питання "Методи якого банку щодо боржника ви вважаєте надмірно жорсткими?" назвали "ПриватБанк", 11% респондентів - "Альфа-Банк", 6,4% респондентів - "Форум", на інші банки вказали до 3% респондентів.

Примітно, що більшість опитаних (більше 57%) не змогли обгрунтувати які саме методи з ними ж названих банків, змушують вважати ці банківські установи жорсткими відносно боржників. У числі джерел інформації найчастіше опитані називали досвід своїх знайомих, або інформацію про конфлікти з банками "третіх осіб". Відповіді на питання "З яким банком ви особисто найбільше боїтеся конфліктувати?" показали, що в першій трійці знову опинилися "ПриватБанк", "Альфа-Банк" і однакову кількість голосів у "Індекс" і "ВТБ-Банку".

Крім того, більш 15,6% респондентів вважають, що "Ощадбанк" і "Приватбанк" мають значний вплив на органи влади всіх рівнів (силовиків, соціальні служби, які контролюють структури і так далі), а, значить, мають реальну можливість впливати на життєдіяльність і ділову активність свого боржника.

У той же час, у трійці найбільш стабільних банків, за результатами опитування, виявилися два банки - "Альфа-Банк" і "Приватбанк" - з числа названих респондентами надмірно жорсткими відносно боржників. Так, на питання "В якому банку відкрили б сьогодні депозит особисто ви?" 18,8% респондентів відповіли - "Альфабанк" і 36,2% респондентів - "ПриватБанк".

Опитування проводилося серед населення України в містах з населенням від 100 тисяч осіб, кількість опитуваних склало 1,5 тисячі осіб, у віці 20 - 65 років із середньомісячним доходом на одного члена сім'ї від 2000 гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також