Оприлюднено список "ворогів" української преси 2012-2013

12
1

Очолюють "чорний список" - Азаров, Янукович та Захарченко.

До Дня журналіста України, Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка оприлюднили список Ворогів преси 2012-2013, - йдеться у повідомленні від BBC .

Перше місце у ньому посів прем’єр-міністр України Микола Азаров - як формальний голова Партії Регіонів "за системний тиск на свободу слова, цензуру та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку депутатів Партії регіонів всіх рівнях, а також, як голова уряду, за обмеження спілкування міністрів з журналістами".

Президент України Віктор Янукович посів друге місце за "постійне зростання кількості нападів на журналістів та безкарність нападників" та "падіння України в міжнародних рейтингах свободи слова та закритість влади від суспільства".

На третьому місці - міністр МВС Віталій Захарченко "за участь міліції у перешкоджаннях законній професійній діяльності журналістів, за бездіяльність міліціонерів, присутніх на місцях скоєння злочинів, та за відсутність прогресу у розслідуваннях по фактах нападів на журналістів".

Всього список налічує 21 людину, серед яких: народний депутат від Партії Регіонів Віталій Журавський, перший віце-прем’єр України Сергій Арбузов, керівник Апарату Верховної ради Валентин Зайчук, генеральний прокурор Віктор Пшонка, народний депутат від опозиції Микола Княжицький, начальник Управління державної охорони України Сергій Кулик, та генеральний директор холдингу "1+1" Олександр Ткаченко.

Коментарі

Ф
Факты

від коли мукачево.нет цитує канали амеріканских банкірів? на звання "п"ятої колони" езамен здаєте?

Читайте також