Опитування: Найбільше українці довіряють ЗСУ, а найменше - чиновникам, судам та політичним партіям

19
1

Окрім наших воїнів, які захищають країну, народ вірить Державній службі з надзвичайних ситуацій і Національній гвардії.

Саме такі результати опитування, оприлюднив Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова.

"Таким чином, за рік (із серпня 2021 року по серпень 2022 року) топ-3 державних органів та соціальних інститутів за балансом довіри змінився наступним чином: ЗСУ зберегли свої позиції; ДСНС і Національна гвардія потіснили волонтерські організації та церкву; трійка аутсайдерів залишилася незмінною".

"Станом на серпень 2022 року, найбільший позитивний баланс довіри мають: ЗСУ (91%), ДСНС (82%), Національна гвардія (81%), волонтерські організації (77%), Прикордонна служба (74%), добровольчі загони (73%) та президент України (71%). Найменше ж довіряють українці політичним партіям (-55%), судовій системі (-46%), чиновникам (-46%), комерційним банкам (-37%) та Верховній Раді (-19%)".

Автори дослідження вказують, що попри випробування війни та зусилля російської пропаганди довіра українців до державних та соціальних інститутів тільки зростає.

Також, серед українців зріс баланс довіри до всіх державних органів та соціальних інститутів. Вийняток - низька довіра до політичних партій. Зростання суспільної довіри свідчить про високий рівень соціальній згуртованості громадян, зазначають автори.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Місний

Не вірю , що хоча б щось зміниться в країні після війни . Ті , хто мав би загинути на фронтах і надалі на пригрітих місцях , дерибанять і "освоюють" бюджети всіх рівнів . Їм не до війни . Війна у них при ввімкнених телевізорах. Вимкнув ТБ - немає війни .

Читайте також