Опитування у сусідів: Третина словаків живе на межі бідності

20 23

Згідно з результатами опитування, проведеного компанією Kruk, у кожного п'ятого жителя Словацької Республіки є гроші тільки для задоволення основних потреб.

Тільки одна п'ята частина респондентів відповіла, що має збалансований сімейний бюджет з достатніми фінансами.

Практично одна третина опитаних заявила про життя на межі бідності. Ще 20% словаків сказали, що грошей у них вистачає лише на найдешевшу їжу і одяг. 4% зізналися, що у них немає фінансів навіть на найдешевші продукти та інші товари.

У 46% словацьких домогосподарств вистачає грошей, щоб покрити основні потреби і відкласти на більш серйозні придбання.

Фінансове становище жителів Словаччини поліпшувалося з 2018 по 2020 роки. Воно було обумовлено економічним зростанням і дуже низьким рівнем безробіття. Однак під час кризи люди часто вирішують взяти кредит у небанківської організації або отримати гроші з неофіційних джерел, що лише заганяє їх у боргову яму.

Опитування Kruk показало, що більше за інших в СР заробляють чоловіки, які мають вищу освіту і проживають у великих містах. Вони працюють в сфері інформаційних технологій, промисловості і будівництва.

3% словаків повідомили, що вважають себе досить заможними або навіть багатими.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

З
зНАТОК

Они ідуть на2 місяці а 1 дома місяць АВСТРІЇ, Німеччина англія ітд то йе Е вропа

Л
Лейба

Імре, вони ідуть дальше в світ де більше платять,у них паспорт ЕС

І
Імре

а они куда ідуть на зароботки, кіть наші до них?

ПР
Підкарпатський Русин

Якщо я не припиню п..здіти про "втрачені" території (які насправді є окупованими Росією) - то рано чи пізно мене відловлять, прикапчають до ковбиці і відправлять у сплав з триколором в гузиці замість вітрила.

С
Справедливий

За ЗЕЛЮ я голосував - і усе доброє просрав , бо ми зебіли-тумани лем алкашня і гукани .

С
Справедливий

Нещодавно в пресі і по тб прем'єр Шмигаль сказав (їм можна хоч що ляпнути - політики ж) , що до 2030 року українці матимуть середню заробітну плату ,як в СЛОВАЧЧИНІ чи Польщі !!! А нардеп Гетманцев (ще один пророк) , що таку зарплату українці матимуть через 30 - 40 років, якщо .....СЛОВАЧЧИНА і ПОЛЬЩА стоятимуть на місці !!! А ви тут розвели демагогію . Істерички ))))

E
EU

По перше це не прапор Словакії а Чехії Який дебіл писав Смс владане Не затвердила ,вакцинація в повному пругу, Мін зарплата на руки 623 евр тоді і мадяр бідніший у них менша мінмалка

ПР
Підкарпатський Русин

Якщо країна за 30 років незалежності втратила 40% населення та 7% території, то така країна є слабкою, а громадяни такої країни приречені до злиденного життя.

1
1

На шляху до ЄС та НАТО ніхто не обіцяв кормити.

ДР
До редактЬОрІшків

Перетніть кордон , якщо вас пустять (субстанцій з третьої недокраїни) і побачите якісну інфраструктуру, гарні будинки , охайні села і міста . Бідні і багаті є всюди . Тільки їхні бідні можуть офіційно (не обманюючи державу) , оплатити і податки, і комуналку , і прохарчуватися . А УКРАЇНЕЦЬ, не обманувши і не вкравши не протягне довго , а скотиться до жебракування . Щодо циган . Цигани є повсюдно . Не тільки в ЄС, а й в США і деінде. Але словацькі цигани сідають в літак до Лондона чи деінде з паспортом ЄС (СЛОВАЧЧИНИ) і летять на працю чи відпочинок . Українські цигани запрягають коня чи самі впрягаються і ходять по дворам , жебракуючи одяг , взуття , їжу , залізо , папір , пластик .... аби здати в пункти прийому втор. сировини і на ті пару гривень купити щось поїсти . Інші працюють на смітниках не тільки в Мукачеві, а й по всій Україні. Перехили є всюди . Але приклад СЛОВАЧЧИНИ аж ніяк не доречний . Почніть з Румунії , Болгарії, Угорщини, Греції , Італії (так, так Італії) .

1
1

На шляху до ЄС та НАТО ніхто не обіцяв кормити.

ЯД
Я до Редакції

Но ви смішні!!! Що хочете доказувати??? Що туй так добре жиьи??? ПРИКОЛ!!!!! ТУТ 115%ів бідні, бо той 15% Є ОЛІГАРГИ, ЯКІ ЗАТЕ НЕ РАХУЮТЬСЯ громадянином, бо украінське громадянство мають тільки 4ий або 5ий ряд!!!! САЛА...

І
Іван

Най тоти словаки їдуть на заробітки, так як поляки роблять і не будут на межи бідности

ДР
До редакції

Припиніть відверту дурну брехню писати...

Ш
Шоумен

не пишiть дурницю. було би у словаччинi погано нашi хлопцi не йшли би туди на роботу, i не заробляли б там. бiднi є всюди. але у нас 97 процентiв населення бiднi. що ви рiвняєте iншi держави з нашою. при таких роботящих як у нас людях ми мали б бути нарiвнi iз нiмцями- шверцарцями. а ми де????? там де темно i дуже воняє.

Д
Дід

Колись усі ті поляки і інша заграниця вичистили з наших магазинів труси і кальсони. Зараз придумали собі барановірус і вичистять залишки розуму. Треба посилювати армію на границі, бо ще ломануться сюди.

М
Місний

Там живуть нероби за межов бідності. Закарпатці там роблять і зароблявуть не погану копіку. А туй на Україні так роби обось поперек урвав і так за тов межов жиєш, вержуть ти копійчата, а кіть мало ти то йди субсидію оформляй.

ДП
До потьки

Ми вживаємо

П
потько

а ми тоди на яків межі ?

ДМ
до Марія

Бо тепер такі освічені люди, що їм і так добре. Головне виготовляти більше контенту і послідовно знижувати його якість і відповідальність за поширення. Інколи слухаю дорослих людей і дивуюсь - як можна так деградувати і на рівні дитини щиро вірити всьому що написано.

І
Іван

Мукачево.нет, не пишіть фігню, третина Словакії є роми/цигани

П
Паша

Бо дебіли пишуть!

М
Марія

А прапор Чехії до чого зображений?

Читайте також