Орбан — Гройсману: У нас є моральне зобов'язання перед Україною, хоча б у питанні безвізу

3
1

Таку думку прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив вчора на відкритті українсько-угорського бізнес-форуму у Дебрецені.

Угорський премєр заявив, що Угорщина також підтримує та сприятиме лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Він нагадав, що три роки тому в Україні відбулася Революція Гідності, що засвідчила її євроінтеграційні прагнення, та отримала складні наслідки, інформує КМУ.

- Якщо Україна взяла на себе такий ризик, то ми теж повинні зробити крок назустріч. Нам треба зробити безвізовий режим для українських громадян. Це не вартує нічого - це дуже простий, дружній жест, тому що Європі потрібна Україна, громадяни України, які зможуть зробити свій внесок у розвиток ЄС. У нас є моральне зобов'язання перед Україною хоча б у тому, щоб надати їй безвізовий режим, - підкреслив Голова угорського Уряду.

На зустрічі двох прем'єрів, Віктора Орбана та Володимира Гройсмана, було прийнято рішення про виділення 50 млн євро на дороги та мости Закарпаття, а також скасування плати за національну візу Угорщини. 

Коментарі

Д
Дед

Всі нас хвалять, всі нам посміхаються, а самі дулю в кишені тримають.

Читайте також