Орбан і Порошенко домовлялись про подвійне громадянство для угорців Закарпаття

13
12

Прем'єр-міністр Угорщини і Президент України зустрілися на Мальті під час конгресу Європейської народної партії.

- Прем'єр-міністр Віктор Орбан обговорив з главою української держави Петром Порошенко двосторонню угоду щодо подвійного громадянства для угорців, які проживають в Україні, - повідомив глава прес-служби прем'єр-міністра Берталан Гаваші агентству MTI в четвер з Мальти.

Як повідомляється, Віктор Орбан запевнив Петра Порошенка у тім, що Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Також прем'єр-міністр Угорщини підкреслив під час зустрічі, що Угорщина прагне підтримувати двостороннє співробітництво в галузі енергетики, в тому числі спільних дій проти проекту Nord Stream 2.

Берталан Гаваші підкреслив, що Віктор Орбан і Петро Порошенко домовилися укласти двосторонню угоду між Угорщиною і Україною відносно подвійного громадянства угорців, які мешкають в Україні.

Водночас, у повідомленні прес-служби Президента України нема жодного слова про домовленості щодо подвійного громадянства, натомість є фрагмент про застереження щодо заяв окремих угорських політиків про територіальну автономію українських угорців.


Дивіться також: 

Віце-прем'єр Угорщини: «Автономія – мета та майбутнє закордонних угорських меншин»

МЗС України прореагувало на слова Шем'єна щодо прагнення автономії закордонними угорцями

Офіційний Будапешт підтвердив підтримку угорських автономій у країнах Карпатського басейну

 

Коментарі

В
вiталька

".. і Петро Порошенко домовилися укласти двосторонню угоду між Угорщиною і Україною відносно подвійного громадянства угорців, які мешкають в Україні." - бГГГ, тут читайте так: Ти, марго чоколадна, а би не було так як на донбасі, би ся люди не стріляли(бо хто буде податки платити ?), ми робимо так : 1) подвійне громадянство ВСІМ БАЖАЮЧИМ (!) на Закарпатті; 2) референдум про атономію; 3) референдум про ассоціацію (торгову, культурну ітд) з Угорщиною; 4) приєднання Закарпатської Автономії до складу Угорщини; 5) Фініта. - Поняв, ти,старий і тупорилий алкаше, який уже пролюбив 1/5 україни.

Ф
Фатів

Но кідь се правда та тоді українці ся посеруть от міріга . І так помале всьо піде як то кажуть старі люди . Україна немає шанса іти проти європи . І се лем начало . Приймуть про двойне громадянство закон укажуть кілько є мадярів і то перевалить за 50-60% і повідять видите ?! І красно Закарпаття піде домців .

А
Анти_горонда

Мени збоку липше видко. Як вам у дуронди. Горонда деревня на болоти, жабник одним словом!!!

Т
Толкач

Анти-Горонда не состоявшийсЯ дурачок мені його по людськи жаль

Г
Горонда

Порядок у нас комфорт і порозуміння на зависть усім гойра Горонда!!!

А
Анти_горонда

СТРАБИЧОВО и горонда. То два разни города. Так шо прошу непутати. Горонда то деревня без будущого!!!

С-
Страбичово - Горонда

два великі города. Подвійне громадянство заборонити лем госслужащим.

Р
робот

до ка , закон зворотньої дії немає , з європою такі фіглі не прійдуть

5
5005

Орбан - справжній патріот свого народу, відстоює інтереси Угорщини, а які інтереси відстоює панамський патріот - майже не українського народу, а інтереси олігархів !

K
ka

нэ . ви не поняли. він легалізує виявить хто має і тоді прихлопне )))

І
Іван

Цирк , ніколи порох не согласиться на подвійне громадянство , навірно ішов рішати ціну закарпатської обл , за кіко продадуть , а в придачу построіть завод рошен на мадярах

А
Анти_горонда

А чому? Непоказують по телевизору. Як порошенко зустричався из Ангелою меркель. По поводу вступу Украини в эвросоюз? Меркель заявила! Поки село горонда буде у склади украини. Ниякий эвросоюз Украини не свитить!!!

Читайте також