Орбан: "Позиція Угорщини - ЄС не повинен починати переговори про вступ з Україною"

4
4

Віктор Орбан заявив в ефірі державного радіо в п'ятницю, що ЄС не повинен починати переговори про вступ з Україною.

Угорський прем'єр підкреслив, що це "чітка позиція" Угорщини з цього питання, передає Reuters.

Лідери ЄС мають вирішити в середині грудня, чи прийняти рекомендацію Єврокомісії розпочати офіційні перемовини про вступ України до Європейського Союзу, як тільки вона виконає остаточні умови. Будь-яке таке рішення вимагає одностайності 27 членів блоку, головною потенційною перешкодою є Угорщина.

Віктор Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, заявив, що суперечка з Брюсселем щодо мільярдів євро коштів ЄС, призупинених для Угорщини через питання верховенства права, жодним чином не пов’язана з підтримкою Угорщини переговорів про вступ України до ЄС.

"Переговори про вступ не повинні починатися, це чітка позиція Угорщини", - сказав Орбан, додавши, що Брюссель "винен Угорщині гроші". «Я хотів би чітко зазначити, що відмова Угорщини почати переговори з Україною про вступ до ЄС не є предметом торгової угоди. Це не можна пов’язувати з питанням коштів, які Угорщина має право отримати», – також сказав прем’єр-міністр в ефірі державного радіо.

Цього року уряд Орбана зіткнувся з економічною стагнацією та зростаючим дефіцитом бюджету, оскільки країна має один із найвищих у Європі темпів інфляції (її пік перевищив 25 відсотків у першому кварталі). Інвестори дуже уважно стежили за переговорами в Будапешті з Брюсселем щодо фондів ЄС. У Орбана було багато конфліктів з ЄС та його виконавчим органом, Європейською комісією, щодо посилення державного контролю над неурядовими організаціями, університетами, академічними установами, ЗМІ та судами Будапешта, а також щодо закону, що зачіпає права ЛГБТК+.

У свою чергу голова угорської дипломатії Петер Сійярто заявив у середу, що вступ України до ЄС "принесе в блок війну, якої, очевидно, ніхто не хоче".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
аналітик

до войни курс форінт- гривня, грубо 0,95. Іде два роки войни в Україні, де мацкальня розбила тисячі заводів, поубивала десятки тисяч люди, замінувала 20% сільгосп угідь… курс 1,05… У мадярщині тоже война? Тоже заводи ракетами б?ють? Уткіть така « прекрасна» ситуація?

М
Матей

12345 ти йолоп. Сам знаєш чому

З
Золі

Дивится на інфляцію Угорщини, то лупина. Угорці так само як і наші працюють у більш багатших західних країнах Європи. Тому цей попередній пост чиста профанація. Щодо відношення Орбана до України - історія розкладе все по місцях- іншими словами він руйнує Європу з середини. Чим це обернеться для угорців і їх країни? Та нічим! Але в пам'яті є, що угорці у всіх війнах були на стороні зла. Так є і тепер!

1
12345

Інфляція в Угорщині вже впала нижче 10% то було тимчасове явище через невдалі санкції самі знаєте проти кого Та і по цінам багато чого шо дешевше чим у нас

Читайте також