Орбан зазіхнув на нові території: Словаччина викликає посла Угорщини

39
13

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан потрапив у черговий скандал.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Словаччину "територією, що відкололася" від Австро-Угорської імперії. Словаччина різко реагує на заяви Орбана та викликає посла Угорщини для пояснень.

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел Орбан взяв участь на зустрічі в румунському місті Беїле-Тушнад, розташованому на території Трансільванії, яка раніше належала Угорщині.

Там він зустрівся з лідерами угорських політичних партій сусідніх з Угорщиною країн. Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події! Під час зустрічі Орбан виступив із програмною промовою, де назвав Словаччину "територією, що відкололася", а також висловився про угорську меншину у Словаччині.

За його словами, попри те, що вони складають приблизно 10% населення, етнічні угорці в Словаччині не можуть забезпечити своє представництво в словацькому парламенті. На ці заяви Орбана відреагувало Міністерство закордонних справ Словаччини та викликало угорського посла Чабу Балога, щоб пояснити заяви прем’єр-міністра Угорщини.

"Чехословаччина (а згодом Словаччина) та Угорщина в рівній мірі є державами-спадкоємцями Австро-Угорщини. Отже, ніщо не могло бути відокремлено від сьогоднішньої Угорщини", — заявили в міністерстві, додавши, що вважають поширення подібних наративів будь-ким "безглуздим порушенням добросусідських відносин і стабільності в нашому регіоні".

Нагадаємо, що Віктор Орбан також використовує питання угорської меншини в Україні, заявляючи, що поки воно не буде вирішене, Угорщина не схвалить вступ України до ЄС.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
Олександр

Мадяри особливо активізуються після 2028 року, коли на чолі РФ постане людина-Царь!

Д1
До 11:58

Перл-Харбор забув , коли писав про "мирних япошок" ? Тихоокеанський флот був , практично , знищений і виведений зі строю . Щодо атомних бомб "Малюк" на Хіросиму і Нагасакі : невже вважаєш , що ці міста були не причетні до ВІЙСЬКОВО - ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ІМПЕРАТОРСЬКОЇ ЯПОНІЇ, що була у стані ВІЙНИ з США ? Чи їх населення не працювали на ВПК ЯПОНІЇ, виготовляючи військові літаки , снаряди , ракети , патрони , військовий флот , підводні човни , торпеди .... ? Тому не захищай "вузькооких з монголоїдної раси" , що прагнули до одноосібного панування в південно-західному регіоні Тихого океану і підтриманні колоніального устрою , менш розвинутих територій ! США зробили все , ВИНЯТКОВО , правильно . Так би зробили і МИ ~ УКРАЇНА , з пЄдЄраціями рф-ії якби мали , бодай декілька ядерних ракет великої дальності . І якби попередні п@скуди : Кравчук , Кучма зуміли не віддати ЗАДАРМО види зброї стратегічного призначення, що напряму пов'язані з НЕЗАЛЕЖНІСТЮ УКРАЇНИ.

ДН
До нижнього

"вагнери" можуть піср@тися , а не в ПОЛЬЩУ зайти . Перемеле їх ПОЛЬЩА у "гурку з рішкашов" , ще й Лукашенку пи&ди дадуть , прямо по Мінську . "вагнер" майже рік захоплював БАХМУТ , та й то ЗСУ на днях - тижнях відіб'ють його і првернуть ті руїни до України. А скільки "вагнерів" здохли лише під БАХМУТОМ ? Офіційно - 22тис 500 орків(зеків) і 64 тис покалічених , поранених і виведених з їхньої озброєної урка -"банди" .

З
Змова

Путін, Лука, Орбан в один час заговорили про чужі території. На Польшу і Прибалтів більше реально шо можуть вагнерів послати

LB
Little big

Заманали із цими спадкоємцями то СРСР, то Австро-Угорщини. Тоді логічно було б орбану передати владу комусь асвтрійцю - спадкоємцю імперії де головні були австріяки. Кому мало землі , тому виділіть 1*2 на цвинтарі і погода. Make love not war.

A
a/o

Мабуть, ви знаєте, що чинний прем'єр-міністр Словаччини Лайош Одор за національністю угорець?

ЦЖ
Це ж було вже

Така риторика спрямована на підтримування реваншистських настроїв серед населення і рано чи пізно підводить до війни.

ДН
До нижнього

У Євросоюзі існують квоти по бізнесу , якщо Угорщина вилетить з Євросоюзу тоді її 90 чи 100 млрд зменшиться у 10 раз як мінімум, непотрібно переоцінювати мадярів.

ДN
До NRG

Трішки поцікавтеся яку підтримку надає Угорщині Євросоюз, це близько 3 млрд євро на рік, щорічний бюджет Угорщини складає 90-100 млд євро на рік, немає сумніву що ті 3 млрд допомагають но і обійтися без них не буде сильною проблемою.

ДН
До нижнього

Лиш японці по рівню життя, зарплати тепер живуть так як німці Відчуваєш різницю?

ДН
До нижнього

Ну так верла демократича сша атомнi бомби на голови мирняка, а тепер япошки кланяються американцям ! Чуствуеш до чого я веду ?)

ТБ
таку біду

робила японія у роки 2 світової...пак імила 2 атомні бомби і полівило...

N
NRG

Давайте, схваліть вихід Угорщини із Євросоюзу. Подивимося, як через три місяці орбан на колінах у Брюссель приповзе. А може він на путіна розраховує? орбан путіну потрібен, поки Угорщина в Євросоюзі. Як тільки опиниться за межами Євросоюзу, отримає від росії ринком під зад. Це політік.

Читайте також