Орбанівська КМКС не задоволена новим законом про нацменшини, який підтримали закарпатські угорці

6
4

Партія угорців України КМКС із затримкою на півтора тижня знову розкритикувала оновлений закон про нацменшини. зазначимо, що лідери угорських громад висловилися про нього схвально.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідну заяву КМКС опублікували у п’ятницю.

У ній відзначають певні позитивні зміни у новому законі, ухваленому 8 грудня, але й заявили, що вважають їх недостатніми.

"Закон пов’язує можливість застосування мовних прав із концепцією "традиційного" проживання меншини, встановлюючи поріг 10%. Відтак меншина, яка становить меншу частку у населенні, тобто проживає розпорошено, практично не має мовних прав, що ще більше прискорює процес асиміляції", – зазначають у заяві.

Спілка заявила також, що закон не дозволяє вільного використання національної символіки і не встановлює умов для представництва меншини.

"Деякі положення закону дискримінаційні або за своїм характером декларативні і дають можливості для вільної інтерпретації. Трактування деяких положень залишається незрозумілим. Це підіймає подальші питання, передусім щодо права на використання рідної мови в освіті поряд з державною.

Закон не врахував усі рекомендації Венеційської комісії, не гарантує права, гарантовані меншинам Конституцією та іншими міжнародними документами та не відновлює у повному обсязі ті права, які меншини мали раніше", – заявили в КМКС.

Нагадаємо, Угорщину можуть позбавити права голосу у ЄС, щоб надати Україні €50 млрд.

Також, днями в ЄС схвалили початок переговорів про вступ України до Євросоюзу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

H
Hun

Як може бути організація в Закарпаттє. Коли голова організации під розшуком і знаходиться Угорщини. Не розумію.

ГП
Гаром понатроє

А хто їх звідає? Вікторкови фивникови свому не писали, шо доста - тепирь КУШШ!

*
*****

На..й КМКС.

М
Микита

Хоть і друзі але сепари і ватники як і я

Читайте також