Організатор фестивалю різників у Гечі розповів про скандал з зоозахисниками і публічне різання свиней

16
18

Андрій Мештер, сільський голова Гечі і організатор фестивалю різників у спеціальному коментарі для Mukachevo.net розповів про деталі проведення цьогорічного фесту.

Вже цієї суботи, 30 січня, на Закарпатті відбудеться 10-й фестиваль різників-гентешів у Гечі. Однак, через хвилю обурення місцевих зоозахисників ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що цьогоріч на фестивалі відмовляться від публічного різання свиней. Що насправді відбуватиметься цими вихідними в Гечі Mukachevo.net розповів організатор фесту.

-Різати свиней будуть, але це робитиметься спеціальним методом, коли перед різанням застосовується знеболення. Це відбудеться близько восьмої години ранку за київським часом. Цей процес зможуть побачити журналісти, але фотографії та відео робити не можна буде. Дозволено знімати тільки коли розбиратимуть м'ясо. Зможуть бути присутні і звичайні відвідувачі, але зазвичай коли ріжуть свиней ще немає багато людей на фестивалі, - відзначив Андрій Мештер.

Голова села також наголосив: «Це фестиваль не про різання, а про страви, які можна приготувати з м'яса».

Крім того, організатор запевнив, що не розуміє до чого увесь цей скандал з зоозахисниками.

-На половині України йде війна, люди вбивають одне одного, а тут переживають яким методом 3-4 свині поріжуть. А коли беруть м'ясо в магазині, то як вони думають ріжуть цих свиней? У Румунії, Угорщині, Словаччині є такі фестивалі, там таким же методом вбивають свиней. У нас будуть команди з Києва, Львова, Мукачева, Угорщини, Словаччини. Не розумію, для чого робиться цей скандал?- прокоментував пан Андрій.

Мukachevo.net

Коментарі

ДМ
До мукачівця

Ты хуже тыї свіні, усяде свій вонячий пысок забєш, заткнися уже.

М
мукачівець

До 28.01.2016 17:36 Бикото запхайся у чур і не улізай . Там ти місто .

М
мукачівець

До Мукачівець 28.01.2016 17:36 Чуєш смітя добре ся чуствуєш ? Де тя найти ? Та увидиме ко кому путлер . Мершото думай шо пишеш .

П
Простак

Ніхто нікого НЕ заставляє приходити вранці і дивитися на забій свиней. Приходіть, хто не переносить таке видовище, вже тоді, коли гурка і бограч готові.

ДМ
до Мукачівець

до Мукачівець. ти долбдятел с..ка кіть тобі верховинцю не любиться шось п..дуй до свого пуцлера. а у нас суйоту не роби, най ліпше тобі не лаву. як ми будемо добре жити коли такі дятли не навидять свою державу. сам навірно пінзію дістеє від "жидохохлів". правду кажу п"аре Й"аний?

М-
Мяско - все ж едят

Если звезды зажигают - значит, это кому-нибудь нужно. Мужик должен хоть раз поучаствовать в резке свиньи, я вот с высшим техническим образованием, и ничего, не режу, но держу пока дядя режет. И так каждый год много лет подряд. Давайте уважать традиции, они явно важней, чем всякие проплаченные участники митинга, которые потом захотят шовдарь и пыкныцю. Віслат.

НР
Не резник

Дичь и темнота: на публике убивать животных, разделывать в крови на фоне грязных фартуков, и тут же рядом с отрезанными головами есть это мясо. Гладиаторы хреновы. Какой положительный элемент есть в этом дикунстве: дети и подростки учатся добру? справедливости? доброте? милосердию? мужеству? уважению к старшим?

В
вуйко

они ся мало сирдять, бо типирь не є що пасти...

М
Мукачівець

Задолбали ці жидохохли !!! Це наші традиціі !!! Нико немає права нам указовати які нам традиціі держати !!! Ми не хохли і не жидохохли !!!! Кому шо ся нелюбить на @уй с пляжа !!! Вобще охреніли уроди хохлятські , у себе там рішайте кому шо робити а не нам указовати як нам жити на свойів землі і які традиціі держати !!! Валіть на свій майдан і там пригайте проти своїх яйцинюків та парашеків !!! Хуже тих свинів нема !!!

1
123

Всі хто живуть або жили в селі як мінімум бачали цей процес! Для тих хто думє що мясо росте на дереві не обовязково на це дивитися. Приходьте просто посмакувати страви з мяса. Ви думаєте що мясо яке купляєте на базарі або магазині зі свині яка сама від старості померла?

П
П1ШОХ1Д

поне До попередних. Хлопцы 20-25 рокiв побачивши вiдкритий перелом руки чи ноги , з перелома сильна кровотеча ,втрачають свiдомiсть ,непритомнiють або звонять мамцi на мобiлу ,що робити. Допомогу не нададуть , бо бояться виду настоящоi кровi.

МЦ
модерація це по європейськи

ролія сього року не буде , занятий у мадярщині

Т
тарас

Не забудьте запросити хлопців з Ммукачева.

Z
Zoltan

Говорят, что на фестиваль приедут активисты FEMEN :)

МЦ
модерація це по європейськи

пане До попередніх. 28.01.2016 09:37 хто вас заставляэ приходити на різню , приходьте на все готове , чи ви в житті ніколи мяса не Їли ??

ДП
До попередніх.

"Плюйте на тих придурків" - це девіз України. І привчайте дітей змалечку спокійно спостерігати за процесом вбивства. Якого майбутнього ви хочете? Яке заслуговуєте - таке і маєте.

В2
Влад 2

Пане Андрію ! Проводьте фестиваль, плюйте на тих придурків ! Я з родиною вже три роки поспіль їздимо на цей фестиваль і дуже задоволені. Счасти Вам, пане Андрію !

МЦ
модерація це по європейськи

пане андрію , вони просто вибачте за слово дебіли , або хочуть таким чином зрубати з вас капусту $$$$ , нічого особистого , всі урапатріоти переживають виключно за свій жеб , історія стара як світ

Читайте також