Організатори Australian Open готують особливі умови топовим гравцям

4
0

В середині січня найкращі тенісисти разом зі своїми командами повинні прилетіти до Мельбурну. Як відомо, перший в цьому турнір Великого Шолому почнеться 8 лютого.

Але спортсмени повинні дотримуватися двотижневого карантину з ізоляцією. В цей час вони перебувають у готелі. Дозволяється витрачати 5 годин для тренувань. (Дізнайтеся про кращих букмекерів згідно з цим сайтом).

Такі умови організатори створили з урахуванням рекомендацій ВООЗ. Звісно, далеко на всі тенісисти позитивно відреагували на таку ситуацію. Деякі вже відмовилися від участі в турнірі. Мова йде про Роджера Федерера, який сказав, що не готовий виступити в Мельбурні. Офіційна причина – недостатня фізична форма. Але насправді Роджер не хоче, щоб його сім’я перебувала в готелі стільки часу.

Організатори зрозуміли настрій провідних тенісистів и приготували для них особливі умови перебування перед та під час турніру.

Що дозволено зіркам?

За умовами організаторів Відкритого чемпіонату Австралії гравці мають право брати з собою лише одного представника команди. Також вони визначають спаринг-партнерів на всі 14 днів перебування до старту змагань. Але тренування проводяться лише в окремих місцях, не завжди зручних для гравців.

Проте, для гравців першої десятки в чоловічій ті жіночій сітках передбачені особливі привілеї. Більше того, кажуть, що для них створили «зону безпеки» з додатковим функціоналом. Звісно, в цей лист потрапили Надаль, Джокович, Тім. Перша ракетка світу австралійка Ешлі Барті взагалі звільнена від будь-якого карантину. Перші номери Халеп, Осака, Кенін та 11 ракетка Серена Вільямс.

Особливими умовами користуються не тільки гравці, але й всі члени команд та спаринг-партнери. Всіх дуже цікавить, якими перевагами гравці будуть користуватися? Наразі невідомо про все, але деякі подробиці вже проявилися.

Є така інформація, що тенісисти зможуть запросити не одного, а всіх членів команд на тренування. Тобто, сидіти в готелі необов’язково. Майже вирішене питання тренажерів для топ гравців. Вони зможуть відвідувати зал з тренажерами у будь-який час, без врахування ліміту в 5 годин. Цей факт вже став предметом для суперечок. Інші спортсмени не матимуть такої можливості. Звісно, що вони невдоволені цим. Справедливо кажуть, що порушується спортивний принцип, коли учасники перебувають у нерівних умовах.

Ще невідомі всі умови для топів, але інші гравці вже невдоволені. Вони не можуть і не хочуть зрозуміти, чому їхні колеги будуть жити звичним життям і тренуватися у стандартному режимі, а вони – ні.

Що роблять організатори Australian Open?

Всі розуміють, як складно зараз провести масштабний турнір в умовах пандемії. А ще є один важливий нюанс. В Австралії фіксується мінімальна кількість хворих коронавірусом. Тому будь-які великі турніри за участю спортсменів з усього світу насторожують і місцеву владу, та й простих людей.

Тому організатори ввели жорстокі міри. Але з іншого боку, всі знають, наскільки чудова атмосфера панує у Мельбурні під час Australian Open. Багатьом шанувальникам тенісу хочеться побувати тут безліч разів. Потрібно враховувати ще й збитки, які вже понесли організатори.

Тільки на карантинні заходи заплановано близько 30 млн. доларів. Але й ця сума не кінцева. Вже зараз ясно, що сумма буде вищою. Звісно, що за таких умов якось потрібно знаходити оптимальні шляхи, які б дозволили з одного боку не втратити спортсменів, а з іншого – забезпечити максимальну безпеку.

Відмова від участі в змаганнях Федерера дуже засмутила організаторів, тому вони й вирішили пом’якшити умови для найсильніших учасників.

А ще є питання з глядачами. Добре, що вони взагалі будуть. Зі слів директора федерації тенісу Австралії трибуни будуть заповнені від 25 до 50%. Зрозуміло, що це також збитки в порівнянні з минулими сезонами, але хоч якийсь дохід.

Для цих глядачів створять максимально комфортні умови з вишуканими стравами та якісною музикою. Планується, що по закінченні турніру пройдуть виставкові змагання за участю топових гравців. Цей крок дозволить привернути багато глядачів та покрити збитки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також