Організатори «СтудМіс Закарпаття» обіцяють, що конкурс не буде схожим на інші

7
0

15 квітня в Ужгороді відбудеться регіональний конкурс краси «СтудМіс Закарпаття», в якому візьмуть участь дівчата з 11 вищих навчальних закладів області. Мукачево.net спробував дізнатися у координатора конкурсу Дениса Мана, чим відрізняється саме цей конкурс від десятків інших, що проводяться щороку на Закарпатті.

– Чи не виникло конфлікту з аналогічним конкурсом «Міс студентство», що проходитиме також о цій порі і, на відміну від «СтудМіс» – вже не вперше?

– Я не бачу тут конфлікту. В нас зовсім різні підходи. До прикладу, в нас беруть учать лише  переможниці вузівських етапів, а для участі у «Міс студентство», як правило, проводяться окремі кастинги. На скільки мені відомо, «Міс студентство» має дещо інше спрямування, але я поки не слідкую за цим, бо маю чим зайнятися.

– Як проводився відбір дівчат, за якими критеріями можна стати конкурсанткою «СтудМіс Закарпаття»?

– До нас на конкурс, без каcтингів і відборів, потрапляють виключно дівчата, що перемогли на  конкурсах краси у своїх вузах. Тільки в УжНУ склалася цікава ситуація, бо Міс цього університету вже дала згоду на участь, саме у «Міс студентство» , Перша віце-міс їде в квітні закордон, то на момент проведення заходу вона фізично не буде в місті, а  Друга віце-міс відмовилась від участі у «СтудМіс» через брак часу. Через це ми звернути увагу на дівчину з юридичного факультету – Габріелу Грицу, адже на конкурсі «Міс УжНУ» минулого року вона зайняла титул «Міс глядацьких симпатій», що прирівнюється до офіційних титулів.  Майже з кожного іншого вузу в нас прийматимуть участь виключно переможниці.

– Що дасть конкурс дівчатам?

– Те, що побачать глядачі 15 квітня, буде вже другим етапом конкурсу – регіональним. Переможниця їде представляти Закарпаття на всеукраїнському етапі змагань.  Дата та місце проведення вже відомі. Тож дівчата отримують можливість офіційно стати найкрасивішою, талановитішою і кмітливішою студенткою України.

 – Чи буде на регіональному етапі конкурсу певна стилізація? Чим він буде цікавий глядачу?

– Конкурс такого формату в Україні поводиться вперше. Подібні конкурси вже були, але вони ніколи не об’єднували дівчат з усіх областей. Зараз же всеукраїнський оргкомітет постарався у кожній області знайти координатора і провести такий відбір. «СтудМіс» – це конкурс краси, кмітливості і таланту. Тож бажано під час конкурсу включити елементи, що відповідали б назві і напрямку. Привідкрию завісу – вихід в купальниках також буде.

Команда не заангажована. У журі відсутні представники вузів – лише представники обласної влади і партнерів заходу.

– А хто з представників обласної влади Закарпаття обиратиме найсимпатичнішу студентку?

– Ми до губернатора не зверталися напряму. Звернулись до його заступника посприяти роботі. В межах своєї компетенції Іван Іванович (Качур – ред.) нам допоміг. Підключили три обласні управління: Освіти і науки, Молоді і спорту, Культури. Вони в цьому зацікавлені, тому що в Адміністрацію прийшов лист від Міністерства культури з проханням сприяти заходу. Приємно, що конкурс підтримується на всеукраїнському рівні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також