Ортопедичні салони та необхідність їх товарів

13
0

Ортопедія - це розділ медичної науки, що вивчає захворювання опорно-рухового апарату. Проблеми, що виникають у суглобах, сухожиллях, зв'язках вирішує лікар-ортопед.

Нерідко лікарі радять звертати увагу на ортопедичні товари, які можуть застосовуватися не тільки в лікуванні, а й у профілактиці подібних захворювань.

Існують окремі магазини, як цей ортопедичний салон, в якому можна підібрати той чи інший товар, що допомагає вирішити такі проблеми.

Що можна придбати в ортопедичних салонах?

Ось неповний перелік доступних товарів:

  • ортопедичне взуття
  • бандажі та корсети
  • наколінники та ортези
  • коректори постави
  • ортопедичні матраци та матраци від пролежнів
  • ходунки для інвалідів

Ортопедичне взуття

Служить як профілактика порушень або застосовується для лікування захворювань опорно-рухового апарату ніг. На відміну від звичайного взуття у вигляді широкого носка, підошви з амортизатором, анатомічного задника. Вона комфортніша, ніж звичайна і має лікувальний та профілактичний ефект.

Бандажі та корсети

Корсети призначені для корекції постави, вони захоплюють область ребер та тазу.

Бандаж застосовується для фіксації черевної порожнини та підтримці внутрішніх органів у анатомічному стані. Застосовується після операцій, як запобігання розтяжкам, як профілактика післяопераційних ускладнень (таких як післяопераційна грижа). Розрізняють післяопераційний, допологовий, післяпологовий бандаж.

Наколінники та ортези

Ці вироби фіксують колінний суглоб при травмах, розтягування, післяопераційних періодах. Також вони застосовуються спортсменами для зменшення навантаження на коліно та профілактики розтягування м'язів та зв'язок.

Коректори постави

Допомагають тримати спину у вертикальному положенні, розправляти плечі.

Також призначені для профілактики та лікування сколіозів, кіфозів.

Ортопедичні матраци та матраци від пролежнів

Засновані на зменшенні тиску на спину, сідниці, п'яти, лікті при лежанні у ліжку. Використовуються як для комфортного сну, так і з лікувальною та профілактичною метою від пролежнів для прикутих до ліжка хворих. Існують різні типи матраців - з масажним ефектом, що працюють від автоматичного компресора, та звичайні з різними наповнювачами (повітря, поліпропілен, гель тощо)

Ходунки для інвалідів

Пристосування, які допомагають пересуватись ослабленим людям, які мають порушення координації руху, проблеми з опорно-руховим апаратом. За допомогою ходунків людина вирівнює координацію, зменшує тиск на кінцівки. Залежно від різних захворювань ходунки поділяються на кілька типів та підбираються індивідуально, залежно від фізіологічного стану хворого.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також