Ошукали іноземців на мільйон доларів: на Закарпатті викрили мережу шахрайських кол-центрів (ФОТО)

2482 3

На Закарпатті правоохоронці припинили діяльність кол-центрів співробітники яких заволоділи грошима громадян країн ЄС шахрайським шляхом.

Як  повідомили на сайті поліції Закарпаття, в організації мережі кол-центрів у Мукачівському районі підозрюють 29-річного жителя Кривого Рогу. Його затримали у Дніпропетровській області. Ще 18 працівників кол-центрів затримали на Закарпатті.

У кол-центрах організатори розмістили десятки операторів, які за вказівкою лідера телефонували іноземцям та представлялися співробітниками банківських установ. В розмові шахраї зазначали, що мають повідомити своїм клієнтам таємну інформацію. Для цього потерпілих переконували встановити на їхні ґаджети спеціальний додаток. Після виконання цієї інструкції, зловмисники отримували доступ до всіх банківських рахунків іноземних громадян. У подальшому — виводили гроші на рахунки, які заздалегідь спеціально створили на підставних осіб.

За даними слідства, такі кол-центри отримували 100 тисяч доларів прибутку в тиждень. Наразі відомо, що підозрювані виманили у потерпілих майже мільйон доларів.

Правоохоронці також провели близько 40 санкціонованих обшуків на території Ужгородського та Мукачівського районів на Закарпатті, а також в Дніпропетровській області. Вилучили сотні одиниць техніки, банківські картки, чорнові записи, готівку у сумі майже 50 тисяч доларів і 12 автомобілів.

Затриманим слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 255 та ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі

В
Вариш

А я думав го у молодиків мустанги,меріни аудюхи останні,а от воно шо

*
*****

От паскуди криворізькі!

P
Petya

Коля-котлєта лищиться без бариша.

Читайте також