Осінні перемоги мукачівських бійців

14
0

Наші юнаки здобувають медалі, та спортивним керівникам до цього байдуже

Тривалий відпочинок під спекотним літнім сонцем у зелених Карпатах або на березі Чорного моря не завжди приносить користь спортсменам. Після цього потрібно багато часу, аби відновити й набрати ще ліпшої фізичної форми. Це добре знають спортсмени мукачівських клубів «Файт» і «Барс». А тому протягом літа вони не розслаблялися, підтримуючи бойову готовність.

І на перших же осінніх змаганнях це далося взнаки. Приклад показали мукачівські кікбоксери «Файту». На всеукраїнському турнірі, присвяченому ювілею клубу «Еней» (м. Дрогобич) узяли участь 13 спортивних клубів чотирьох західних областей України: Львівської, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської.

Мукачівська дружина, яка складалася з 14 «файтівців», привезла додому бойовий доробок у 14 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей. По дві золоті нагороди – у Сашка Кулібаби (9 років), Сашка Боркулеша (10 років), Степана Качура (13 років) та Роберта Мартона (11 років). Першу сходинку п’єдесталу пошани посіли також 9-річні Владислав Левченко та Дмитро Куля, 10-річні Артур Кошут та Василь Клевляник, 13-річний Сашко Павлишинець та 15-річний Віталій Галас. Разом із кубком команди-переможниці були відзначені й найкращі бійці турніру. Так, у розділі лайт-контакт кубок найвправнішого бійця отримав Олександр Павлишинець, а в семі-контакті – Роберт Мартон. Не залишилися без нагород  срібні призери Василь Гельманов, Ольга Ничипорук і бронзові – Владік Дрозд та Віталій Гомокі.

Успіх мукачівських кікбоксерів став добрим прикладом для боксерів, і вони слідом за товаришами рушили в похід за золотом. Результат не примусив себе довго чекати. На всеукраїнському юнацькому турнірі, присвяченому 66-й річниці створення Української повстанської армії й Дню козацтва в Україні, що відбувався в Тернополі, Закарпаття представляли 4 «фай­тівці»: Дмитро Лазаренко, Роман Жажко, Євген Чистяков, Михайло Гомба та «барсівець» Роберт Євтушенко. На найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднялися боксери с/к «Файт» Дмитро Лазаренко, Євген Чистяков, Михайло Гомба, «барсівець» Роберт Євтушенко та «файтівець» Роман Жажко посіли почесне друге місце.

І на цьому боксери не зупинилися. На ІХ міжнародному турнірі пам’яті Анатолія Яндали у м. Рівному Андрій Мандзяк (с/к «Барс») посів другу сходинку. Інші два «барсівці» Вік­тор Свида та Іван Ільчук, незважаючи на  бажання, не зуміли вибороти призові місця.

Нині кращі боксери Мукачева готуються до відповідальних змагань. У Львові відбудеться традиційний всеукраїнський турнір для юнаків 1994–1995 р. н. на призи срібного призера Олімпіади Андрія Котельника, а в Хмельницькому пройде Міжнародний майстерський турнір для боксерів 1991–1992 р. н.

Закарпатські боксери вже заявили про себе на всю Україну, але, попри перші успішні кроки, спортивне керівництво області й досі не приділяє належної уваги розвитку цього виду на Закарпатті. Так, у червні цього року відбулася спартакіада України з боксу серед ПТУ. Проте обласне керівництво МОН не відрядило збірну команду краю, бо... не знайшло коштів.         

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також