Осінній призов до армії буде останній - Міноборони

9
1

Відомство заявило, що українська армія поступово переходитиме на контрактну форму служби.

Останній призов на військову службу у Збройних Силах України проходитиме осінню 2013 року, повідомляє ТСН. 

Як запевнили у Міністерстві оборони, інформація стосовно скасування останнього призову на строкову службу та відкладення термінів переходу ЗСУ на контрактну форму комплектування до 2017 року не відповідає дійсності.

Восени 2013 року має відбутися останній призов на строкову службу до лав Збройних сил України, а в 2014 році звільниться в запас останній строковик.

До 2017 року планується повністю завершити реформування війська. Після проведення всіх етапів державної програми реформування та розвитку ЗСУ на 2013-2017 роки армія повністю перейде на контрактну форму комплектування.

Також зменшиться чисельність ЗСУ з 184 тис. до 115 тис. осіб. Окрім цього, відбудеться перехід до міжвидового принципу організаційної побудови Збройних сил.

Суттєво покращиться ситуація щодо забезпечення соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей, перспективи оснащення озброєнням та військовою технікою тощо, наголосили у Міністерстві оборони.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилась інформація, нібито Кабмін вирішив перенести заплановану на 2014 рік реформу армії: Україні не вистачає 131 млрд гривень. Тому останній осінній призов до війська відміняєтьсяа, українських хлопців забиратимуть в армію не за контрактом аж до 2017 року.

Коментарі

T
toni

Vse rivno ukrainske vijsko v dupi...

Читайте також