Особливості КПП на трактор Т-150

42
0

В даний час така техніка як Т-150К є затребуваною, дозволяє виконувати багато виробничих завдань.

Але його продуктивність та працездатність насамперед залежить від якісних комплектуючих. Тому варто при поганій роботі КПП на трактор Т-150 зробити його заміну.

Загальні характеристики КПП Т-150К

Роздавальна коробка на цій модифікації має механічне керування та такі робочі діапазони: робочий, уповільнений, транспортний для руху назад. Кожен із представлених діапазонів має швидкості пересування. Для перемикання діапазонів потрібно зупинити транспортний засіб і провести перемикання. Але є варіанти, що дозволяють робити це на ходу.

Характеристики КПП:

  • вага виробу – 575кг.;
  • збіг діапазонів із трансмісією трактора;
  • є в конструкції муфти з гідропідтискними властивостями;
  • гідромеханічний пристрій;
  • нерозривне перемикання передач;
  • при використанні низьких передач під час роботи, задіюється холодноуменьшитель.

Такі характеристики дозволяють використовувати КПП для керування транспортним засобом, для покращення його властивостей та працездатності.

Конструкція КПП

Така коробка значно відрізняється від інших аналогів. Вона має два гальмівні вали. Це запускає роботу лівих та правих рушіїв. Таким чином, можна змінювати не тільки швидкість пересування транспортного засобу, але також впливає на тягові властивості. Можна розгортати обладнання, що є у комплектації, при цьому можна використовувати різний радіус. Якщо трактор здійснюватиме рух по прямій лінії, тоді вали здійснюватимуть роботу, показуючи при цьому однакову частоту. Коли відбувається поворот убік, тоді частота змінюється.

На КПП та її поверхні знаходяться механізми спеціального значення. Вони надають можливість активувати насосні вали та робити перемикання рядів. Також тут можна вставити вісь, на неї можна одягнути важіль, необхідний для роботи коробки і перемикання швидкостей. Він згодом з'єднається з педаллю гальма. Завдяки таким властивостям відбувається надійне закріплення КПП та забезпечується її робота.

Коробку передач, призначену для трактора 150К, варто змінювати, якщо відбуваються збої у роботі. Тому варто враховувати, що неполадки цього вузла загрожують погіршенням роботи всього транспортного засобу. Тому варто купувати нову КПП і замінювати нею варіант, що погіршився в роботі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також