Особливості Суданської троянди

133
0

Це досить висока рослина. Максимальна висота досягає п'яти-шести метрів. Насичено-зелене листя надають кущу пишність. Вони, до речі, дуже сильно порізані і надають рослині вишуканий вигляд.

Суданська троянда рясно цвіте, що, на упереджений погляд прискіпливого садівника, дуже навіть добре. Бутони мають тичинкову трубку, хвилеподібні пелюстки, правильніше говорити, тобто друкувати, пелюстки з хвилеподібним краєм.

Опис рослини

Завдяки своїм декоративним властивостям даний зразок живої природи широко поширений. Суданська троянда йде на виготовлення чаю. Найсмачніші сорти йдуть на виготовлення чаю, а інші використовуються для декору. До речі, ще використовується для виготовлення волокна.

Щоб довше милуватися цією рослиною рекомендують висвітлювати його лампами денного світла. Тільки ні в якому разі не використовуйте галогенні лампи або ж лампи розжарювання. До речі, чайний напій з моєї улюблениці роблять просто чудовий. Але будьте обережні: гібіскус впливає на тиск. Проконсультуйтеся з лікарем, чи можна вам вживати напій з нього.

В історії красень відомий ще з часів Стародавнього Єгипту: напій Клеопатри і фараонів. Іноді каркаде або його пелюстки використовуються в медицині, так як в них містяться антиоксиданти і антоціани, такі корисні для нашого організму.

Стандартна посадка і помірний полив

Наш клімат, в принципі, підходить для вирощування даного виду. Мало того, повсюдна його посадка пояснюється невибагливістю у догляді. Але і тут є винятки. По-перше, йому необхідно добре освітлене місце розташування. По-друге, тепло, природно, вітається, так як суданська троянда - гостя з тропічних районів нашої планети. Але ось пряме сонячне світло не рекомендується у великих дозах, найкраще притіняти в цьому випадку.

Тепло і свіже повітря відмінно поєднуються. А ось садити слід у великі горщики. Рекомендується використовувати горщики з дренажними отворами. Також важливо вибирати правильну грунт. Використовуйте невеликий дренаж, торф, вермикуліт, пісок, дернової субстрат і листова земля.

Запам'ятайте, не можна сильно поглиблювати шийку кореня в грунт, так як рослині буде складно пробитися на білий світ. Також важливо підтримувати оптимальний рівень вологості за допомогою поливу. Можна проводити мульчування і розпушування субстрату. Помірний полив і обприскування допоможуть підтримувати необхідний рівень вологості в приміщенні і грунті.

Необхідна обрізка

Пересадка суданської троянди проходить в будь-який час року. Бажана періодична обрізка, а також прищіпка. Як правило, ці два заходи доречні в момент після цвітіння. Розмножують з допомогу живцювання. А відбувається це наступним чином: живці нарізаються, листя стають коротшими. Потім живці поміщають у велику світлонепроникну посуд, наливають воду і накривають зверху пакетом. Через місяць з'явиться каллюс, який і висаджується в грунт.

Суданська троянда стійка до мінливим факторів зовнішнього середовища. Тільки ось хвороби і шкідники не оминають її стороною. Найчастіше з'являються павутинний кліщі і тля.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також