Особливості та властивості медогонок

22
0

Медогонка - незамінна деталь будь пасіки.

Якщо інший пасічницький інвентар допомагає забезпечити злагоджене функціонування вуликів, то пристрій для відкачки меду дає можливість насолодитися заслуженими плодами своєї роботи - натуральним ароматним ласощами. Але яку модель коштує придбати - автоматичну або механізовану?

Всі пристрої для отримання меду з сот класифікуються на 2 види:

  • автоматизовані;
  • ручні.

Перший тип - автоматизована (електрична медогонка), майже нічим не відрізняється від свого аналога. Однак замість ручки для обертання барабана в ній є електродвигун. Важливо згадати, що у нових моделей до двигуна обов'язково додається блок управління з вбудованими програмами роботи, і опцією додати свій, призначений для користувача ритм віджиму. Дана електрична автоматична конструкція, вартість якої зазначена у нас на сторінці vashapasika.com.ua з доставкою в будь-який населений пункт країни, дає можливість отримати ласощі набагато простіше.

Процес відкачування продукту при цьому аналогічний - бджоляр відкриває стільники і встановлює рамку в касети. При цьому перевертати їх все одно потрібно, оскільки автоматизована система перевороту ще не придумана. Потім підбирається одна з декількох програм роботи, і механізм починає працювати. Під час віджиму пасічник може займатися іншими справами, автоматична система все виконає за нього, а після завершення роботи - вимкне двигун. Автоматична медогонка, вартість в Україні якій вас точно порадує, також може бути харчуватися як від батареї 12В, так і від мережі 220, завдяки вмонтованому инвертору.

Якщо говорити про механізованої конструкції, то він відрізняється тим, що замість двигуна для обертання барабана залучаються фізичні зусилля бджоляра, який повинен крутити ручку з редуктором. У даній ситуації сам процес займає набагато більше часу. Вона підходить виключно для пасік, які мають не більше ніж 10 вуликами.

Функціонал і результативність

При виборі конструкції для пасіки важливо також зробити акцент на її функціональні можливості. Важливо, щоб ця споруда мала спеціальну підставку для комфорту агрегату. Професіонали радять ще й звернути увагу на те, щоб споруда мала особливий відсік для зливу откачанного продукту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також